Prima pagină » Sanatate » Românii, printre cei mai mari consumatori de fast food. Ce părere au nutriționiștii

Românii, printre cei mai mari consumatori de fast food. Ce părere au nutriționiștii

04 apr. 2024, 07:39,
BZI.ro, în Sanatate

Produsele de tip fast-food au devenit, în ultimii ani, o adevărată modă în rândul românilor. Astfel, foarte multe persoane apelează la acest timp de alimentație care, cu timpul, poate avea efecte negative asupra organismului.

Nutriționiștii au vorbit despre acest subiect și susțin că acest tip de mâncare nu este la fel de hrănitoare precum cea preparată în casă.

Sunt românii mari consumatori de fast-food?

Un studiu realizat de Cult Research arată că peste jumătate dintre români consumă produse de tip fast-food mai rar de o dată pe săptămână. Totodată, pentru un sfert dintre cei care au răspuns la acest studiu au declarat că mănâncă acest tip de alimente o dată pe săptămână, în timp ce o cincime dintre români consumă produse de tip fast-food de două sau chiar de trei ori pe săptămână.

Tot acest studiu ne arată că peste jumătate dintre români gătesc de cel puțin două sau trei ori pe săptămână, în timp ce proporția celor care gătesc zilnic este de 17%.

Aproximativ 62% dintre români comandă mâncare cu livrare mai rar de o dată pe săptămână, în timp ce un sfert dintre cetățeni apelează la comanda de mâncare o dată pe săptămână.

Cât de dăunătoare sunt produsele de tip fast-food?

Conform nutriționiștilor, orice aliment poate devenit dăunător dacă se încadrează la capitolul abuz. Astfel, persoanele care fac abuz de produse de tip fast-food se supun unor riscuri mari, mai spun specialiștii.

„Cu toții simțim nevoia, la un moment dat, să consumăm acest produse. Ele sunt foarte tentante, sunt gustoase, dar trebuie să conștientizăm că mâncarea fast-food nu este prea bogată în nutrienți în comparație cu mâncarea fresh sau slow food. Consumul de fast-food crește riscul de apariție a obezității, dar și riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. Trebuie să conștientizăm că obezitate conduce, cu timpul, la apariția multor afecțiuni de sănătate”, a precizat nutriționistul Alin Radu.

Pandemia a încurajat gătitul în rândul românilor
Pandemia de Covid-19 a avut și efecte pozitive, susțin psihologii. În perioada respectivă, foarte mulți români au început să fie preocupați de bucătărie și să dedice mult timp gătitului.

„Pandemia a schimbat multe din obiceiurile românilor. Ritmul alert al vieții nu ne permite, de multe ori, să fim atenți la detaliile importante ale vieții, cum ar fi gătitul. Cu toate acestea, în pandemie, mulți români au început să își îndrepte atenția către obiceiuri mai sănătoase, iar acest aspect este unul pozitiv. Nu este de mirare că avem un număr mare de consumatori de fast-food, deoarece timpul este tot mai puțin, nu toți oamenii au cum să dedice zilnic câteva ore gătitului”, a precizat Andreea Coman, psiholog clinician.

McDonald’s începe revoluția. Burgerii vor fi schimbați

Rețeaua de restaurante McDonald’s anunță o mișcare revoluționară, cea mai semnificativă din ultimele decenii, schimbând rețetele de preparare pentru produsele pe care le comercializează.

McDonald’s, gigantul fast-food, din Statele Unite, anunță o mișcare revoluționară, cea mai amplă din ultimele decenii. Astfel, lanțul de restaurante va schimba modul de preparare a unor produse clasice de succes. Este vorba despre cheeseburger, Big Mac și Quarter Pounder cu brânză.

Primele modificări propuse de gigantul lanț de restaurante vor avea loc în Marea Britanie și Irlanda. Acestea vor fi lansate, la jumătatea lunii martie, în toate cele 1.450 de restaurante pe care le deține în cele două state. McDonald’s a anunțat că este cea mai „semnificativă schimbare de meniu” din ultimele decenii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *