Prima pagină » Actualitate » Românii plătesc bani în plus la curent fără să își dea seama! Greșeala pe care mulți o fac
Românii plătesc bani în plus la curent fără să își dea seama! Greșeala pe care mulți o fac

Românii plătesc bani în plus la curent fără să își dea seama! Greșeala pe care mulți o fac

25 oct. 2024, 13:00,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

Românii plătesc bani în plus la curent fără să își dea seama! Este vorba despre un obicei al cetățenilor care are ca rezultat facturi mai mari. Iată greșeala pe care mulți o fac.

Românii plătesc bani în plus la curent fără să își dea seama!

Cetățenii au un obicei care le aduce facturi mai mari. Aparatele electrocasnice consumă energie chiar și atunci când sunt oprite, dar rămân conectate la priză. Mulți români lasă aparatele electrocasnice, televizoarele sau alte dispozitive din casă în priză, chiar și după ce le-au închis. Indiferent dacă aparatul este oprit sau în standby, anumite funcții pot duce la facturi mai mari la curent.

  • Un dispozitiv poate consuma în continuare energie sub formă de lumini sau alte afișaje care arată că dispozitivul este oprit.
  • Calculatoare care au fost puse în modul standby în loc să fie oprite.
  • Încărcătoare de telefon lăsate în priză, care încă consumă energie, chiar dacă dispozitivul de încărcat nu este conectat.
  • Noile aparate electrocasnice inteligente, cum ar fi frigiderele sau mașinile de spălat, care au afișaje mereu active, conectivitate la internet și comenzi electronice.

Fiecare dispozitiv electric consumă energie în mod diferit, în funcție de puterea pe care o are. Din acest motiv, românii trebuie să scoată dispozitivele și aparatele din priză după ce nu le mai folosesc.

O categorie de cetățeni va primi ajutoare pentru factura la curent

Guvernul promite că de anul viitor persoanele vulnerabile vor beneficia de facturi compensate la energie. Conform actului normativ, sunt considerate vulnerabile categoriile de persoane şi familii care au un venit pe membru de familie sub 2.000 de lei, la care se adaugă şi condiţiile de vârstă corelate cu capacitatea de muncă, fiind îndeplinite astfel toate condiţiile de vulnerabilitate pentru ca o persoană/familie în situaţie de risc de sărăcie să beneficieze de sprijin din fonduri publice pentru a compensa preţurile la energie. De acest ajutor vor beneficia pensionarii cu venituri mici și familiile din medii defavorizate.

,,Luăm în calcul un mecanism de protejare a oamenilor cu venituri reduse şi pentru care costurile cu energia pot avea o pondere mare în totalul costurilor gospodăriei. Prioritatea este definirea clară a criteriilor de eligibilitate pentru consumatorii vulnerabili. În scenariile de lucru luăm în calcul venituri sub un anumit prag, familii numeroase, persoane care utilizează aparate medicale.”, a mai precizat Sebastian Burduja.

O altă lege recentă vizează și metoda de plată a facturilor. Poșta română se pregătește să revoluționeze modul în care românii își achită facturile. Compania a investit sume colosale pentru dispozitive care vor permite procesarea plăților în timp real în momentul livrării facturi de către poștaș. Ministrul Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, a subliniat importanța acestei inovații. Plățile cu cardul direct la poștaș reprezintă o alternativă comodă și rapidă la metodele tradiționale de plată a facturilor, cum ar fi plata în numerar sau prin alte servicii bancare. De asemenea, această metodă de plată a facturilor stimulează adoptarea plăților electronice în România.

Românii vor plăti mai mult la facturi în această iarnă. Cetățenii au un obicei care face să crească simțitor consumul la energie. Aparatele electrocasnice sau alte dispozitive trebuie scoase din priză atunci când nu mai sunt folosite pentru a reduce consumul și a plăti mai puțin la facturi.

Comentarii
  • E o mare exagerare!
    Toate aparatele care rămân în stand-by când sunt oprite au un consum atât de mic, încât nu merită deranjul de a le scoate din priză. Este vorba de câțiva lei pe an. Repet, PE AN!
    Și, în plus, unele se pot deregla dacă sunt scoase frecvent din priză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`