Prima pagină » National » Românii nu vor mai sta la coadă la Poșta Română! Iată cum se vor plăti taxele
Românii nu vor mai sta la coadă la Poșta Română! Iată cum se vor plăti taxele

Românii nu vor mai sta la coadă la Poșta Română! Iată cum se vor plăti taxele

12 iul. 2024, 10:00,
B, , h, , în National

Românii nu vor mai sta la coadă la Poșta Română! Poșta Română lansează niște roboți care facilitează achitarea facturilor și a taxelor, fără a mai fi nevoie de interacțiunea directă cu personalul poștal. Iată cum se vor plăti taxele de acum.

Românii nu vor mai sta la coadă la Poșta Română!

Poșta Română a anunțat că oferă opțiunea de plată self-service în diverse subunități poștale din București. Roboțeii facilitează achitarea facturilor și a taxelor, fără a mai fi nevoie de interacțiunea directă cu personalul poștal.

Clienții pot achita serviciile a peste 200 de furnizori, inclusiv facturi de energie electrică, gaze, telefonie, internet, apă, rate la credite și diverse taxe și impozite, atât din București, cât și din întreaga țară.

„Ne-am angajat să transformăm Poșta Română într-o companie agilă și orientată spre client. Terminalele de plată din oficiile poștale din București reduc semnificativ timpul de așteptare la ghișeu și marchează încă un pas în direcția digitalizării și modernizării Companiei.”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale „Poșta Română.”

Clienții trebuie doar să scaneze codul de bare de pe factură și să urmeze instrucțiunile de pe ecran. Meniul intuitiv este accesibil chiar și pentru cei fără experiență în tehnologie, arată reprezentanții companiei, care dau asigurări că personalul poștal este disponibil pentru a asista clienții care au nevoie de ajutor. Cu toate acestea, Poșta Română va continua să ofere opțiuni tradiționale de plată la ghișeele poștale, inclusiv plata prin intermediul factorului poștal, pentru a satisface toate nevoile și preferințele clienților.

Ce mesaj au transmis reprezentanții Poștei Române pentru cetățeni

Poşta Română este ţinta unor campanii de înșelăciune, unde clienţii sunt îndemnaţi prin SMS sau prin e-mail să acceseze un link pentru a finaliza o plată şi pentru a li se confirma expedierea unui colet. Infractorii cibernetici trimit un mesaj în care destinatarul este rugat să își „actualizeze adresa.” Nu este altceva decât o nouă escrocherie care îi lasă pe cetățeni fără bani în contul bancar.

Infractorii pot păcăli foarte ușor deoarece mesajul este conceput în așa fel încât să pară cât se poate de adevărat spunând că lipsește numărul străzii. Și din acel moment, cine accesează acel link poate deveni victima escrocilor. Poșta Română îi avertizează pe cetățeni să fie atenți la mesajele pe care le primesc și a precizat de nenumărate ori să nu se dea curs acestor mesaje înșelătoare.

„Destinatarii trebuie să fie extrem de vigilenți când primesc astfel de mesaje de la numere necunoscute.”, au transmis cei de la Poșta Română.

Infractorii cibernetici se folosesc și de Inteligența Artificială pentru a lăsa oamenii fără bani. În plină ascensiune a Inteligenței Artificiale, infractorii se folosesc tot mai mult de aceste softuri pentru a-i păcăli pe cei care își rezervă vacanţele. Oamenii sunt păcăliți să își dea datele de pe carduri. Specialiștii în turism sunt de părere că cel mai bine este să fie cumpărat tot pachetul, atât zborurile, cât și cazarea, de la o agenție acreditată.

,,Există bineînțeles și riscul de a accesa link-uri de fishing de pe rețelele de socializare. Intri acolo, crezi că ești pe site-ul potrivit, dar de fapt ești pe o clonă. Și aici trebuie să avem mare grijă. Bineînțeles, să verificăm pagina pe care o accesăm în browser. În momentul în care vezi că este jumătate din preț sau 30% din preț, deja 90% este o viitoare posibilă păcăleală. Pur și simplu îţi iau banii.”, a precizat Alin Burcea, preşedinte ANAT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *