O nouă lege anti-românească ce le ingrădește dreptul la proprietate a românilor a fost adoptată. Este PL-x 418/2023 în care se arată faptul că românii nu pot face orice pe propriul teren fără ca statul român să nu își dea acordul.
” Chiar dacă ești proprietarul unui teren, prin această inițiativă legislativă statul îți poate condiționa de al utiliza după bunul plac. Cu alte cuvinte, ești proprietarul terenului sau al casei, dar statul te condiționează. Adică ești proprietar, dar nu prea ești. Adio dreptul la a decide, cu respectarea legislației, asupra modului în care vrei să îți utilizezi proprietatea. Chiar dacă este unul dintre multele jaloane servite prin PNRR, această modificare servită schimbă regimul proprietății. În fapt reprezintă încă un mod pervers prin care România renunță la suveranitate. În fapt, România este obligată să renunțe la suveranitate pentru că diverși, autointitulați lideri politici au decis într-o manieră lipsită de transparență să tranzacționeze dreptul la proprietățile românilor. Atenție! Fără consultare publică! Ei au decis ca suveranitatea României și să fie tranzacționabile, inclusiv Sclavilor nu le trebuie proprietate ci doar lideri care să le indice direcția. ” explică un parlamentar.
Dumitru Coarnă vorbește despre cum interesele românilor sunt
Parlamentarul Dumitru Coarnă spunea recent faptul că există PL-x 418/2023 care aduce atingeri grave la adresa dreptului de proprietate a românilor. Parlamentarul a arătat faptul că Guvernul Ciolacu adoptă mișelește legi prin care românii nu mai au drepturi prea multe:
pLX 418 unde se atacă in mod frontal proprietatea. Acest Cod Administrativ se introduc elemente mișelești de acaparare a proprietăților. Acest Guvern Ciolacu vor să ne ducă într-o dictatură prin legile periculoase. Acolo se atacă în mod direct dreptul la proprietate. Este vorba despre punctul 2 alineatul 3. explica deputatul Dumitru Coarnă
Ce spune articolul la care face referire parlamentarul
Legea este una publică, ea putând fi consultată aici, pe site-ul Senatului României,. Articolul la care face referire parlamentarul Dumitru Coarnă este următorul:
Statul, prin intermediul autorităţilor administraţiei publice centrale şi/sau locale şi instituţiilor publice, are dreptul şi obligaţia de a asigura, prin activitatea de amenajare a teritoriului şi prin activitatea de urbanism, condiţiile de dezvoltare/ durabilă şi echilibrată şi respectarea interesului public. In acest sens, administraţia publică centrală şi/sau locală are dreptul de a impune restricţii modului de folosire a proprietăţii private în favoarea interesului public, în conformitate cu prevederile Constituţiei României, cu prezentul cod şi cu alte legi aplicabile” se arată în PL-x 418.
Cu alte cuvinte, dacă statul român consideră că se încalcă interesul public, are dreptul să îți interzică absolut orice pe teritoriul tău, deținut în proprietate. Acest lucru înseamnă automat că nu mai ai dreptul la proprietate așa cum este garantată de Constituția României.
Nu vei putea să exploatezi terenul agricol, să îți faci fabrică dacă statul nu vrea
Legea este una absurdă pentru că, dacă statul nu vrea, atunci tu ca proprietar nu au voie să exploatezi agricol terenul, să îl împădurești sau să îți construiești o fabrică. Totul pentru că statul ar putea decide că ”nu respectă interesul public”, acela care o fi el:
Art. 3. Interesul public în amenajarea teritoriului și urbanism
În sensul prezentului cod, asigurarea interesului public este reprezentată de prioritizarea utilizării teritoriului pentru realizarea investițiilor necesare dezvoltării durabile și echilibrate a teritoriului prin intermediul documentațiilor de amenajare a teritoriului și a documentațiilor de urbanism, protejarea valorilor de patrimoniu natural și construit, inclusiv al celui arheologic, asigurarea calității cadrului amenajat, plantat și construit, precum și asigurarea accesului echitabil al cetățenilor la utilități și servicii de interes general.
În vederea protejării interesului public, în sensul alin. (1), autoritățile administrației publice centrale și locale pot institui prin documentațiile de amenajare a teritoriului și documentațiile de urbanism inițiate de acestea măsuri și interdicții privitoare la utilizarea terenului, realizarea de construcții, lucrări, dezvoltări sau exploatări agricole, forestiere sau artizanale, comerciale sau industriale, în conformitate cu prevederile Constituției României, cu prezentul cod și cu alte legi aplicabile. se mai arată în textul legii.
Exagerati! Nici acum nu poti face chiar orice pe terenul tau. Nu poti face ferma de porci lipita de scoala. Nu poti face bloc langa o unitate militara.