Prima pagină » National » Românii îşi pot lua rămas bun de la canoistul Ivan Patzaichin! Trupul neînsufleţit al campionului a fost depus la sediul clubului Dinamo

Românii îşi pot lua rămas bun de la canoistul Ivan Patzaichin! Trupul neînsufleţit al campionului a fost depus la sediul clubului Dinamo

06 sept. 2021, 12:16,
în National

Românii îşi pot lua rămas bun de la marele camion român Ivan Patzaichin. Trupul neînsuflețit al celui mai mare canoist român va fi depus la Muzeul Sportiv Dinamo.

În muzeul Dinamo se află toate trofeele câștigate de acesta iar cei apropriaţi sunt aşteptaţi să vină şi să-i aducă un ultim omagiu.

Românii îşi pot lua rămas bun de la Ivan Patzaichin

Conform datelor existente până la această oră, rudele vor depune trupul neînsufleţit al lui Ivan Patzaichin la Muzeul Sportiv Dinamo, iar apropriaţii dar şi românii simpli sunt aşteptaţi să-și ia rămas bun de la fostul campion al României.

În interiorul muzeului Clubului Sportiv Dinamo se află toate trofeele câștigate de acesta de-a lungul carierei. De altfel, povestea de viață a sportivului este una fabuloasă.

Ivan Patzaichin a murit la vârsta de 71 de ani în urma unei boli necruțătoare

Ivan Patzaichin, cel mai mare canoist al României, a încetat din viață pe data de 5 septembrie 2021. Patzaichin a câștigat de-a lungul impresionantei sale cariere 7 medalii la cele 5 ediții ale Jocurilor Olimpice la care a participat.

În ultimii ani, Patzaichin fusese antrenorul lotului olimpic de caiac-canoe. De trei luni, fostul mare sportiv era internat la Spitalul „Elias” din Bucureşti, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă.

Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar ieri a încetat din viață. Ivan Patzaichin era cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984. De la timidul pescar din Delta Dunării a ajuns un mare campion: cel mai titrat canotor al României. După cei 17 ani de competiţii în care şi-a câştigat renumele de „Amiral”, s-a implicat în conservarea Deltei Dunării şi în susţinerea sportului românesc.

Mesaje de condoleanțe după decesul lui Ivan Patzaichin

De altfel, vestea morţii lui Ivan Patzaichin a venit ca un şoc în spaţiul public. Imediat după moartea canoistului român, în spaţiul public și pe reţelele de socializare au curs mii de mesaje de condoleanţe. Printre personalităţile politice care au transmis mesaje de condoleanţe pentru familia lui Ivan Patzaichin s-a numărat președintele Klaus Iohannis dar şi președintele PSD, Marcel Ciolacu:

„Astăzi, s-a stins unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut țara noastră! Ivan Patzaichin a fost un adevărat patriot, cu o inimă mare cât România! Ivan Patzaichin a fost un model pentru noi toți și va rămâne un model pentru generațiile viitoare! Drum lin, Ivan Patzaichin!”, a scris Marcel Ciolacu în postarea de pe Facebook.

De altfel și președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe în memoria lui Ivan Patzaichin

„Astăzi este o zi tristă pentru țara noastră. Ne despărțim de doi dintre cei mai iubiți români. Ivan Patzaichin și Ion Caramitru au luminat arenele sportive și scenele pe care au urcat.

Învingători și strălucitori în sport și teatru, Ivan Patzaichin și Ion Caramitru, prin dispariția lor neașteptată, ne lasă de azi mai săraci, consolați doar de amintirea gloriei pe care au dăruit-o României prin energia, talentul, dăruirea și eforturile lor de a fi cei mai buni. Condoleanțe familiilor și celor dragi pentru pierderea suferită. ” a scris președintele Klaus Iohannis.

 

Câți bani primea de la Statul Român Ivan Patzaichin

A fost un moment în care Statul Român a luat decizia ca cei care au câştigat o medalie la Jocurile Olimpice, indiferent de culoarea ei, sau au obţinut locul întâi la Mondiale sau Europene în probele olimpice să primească o rentă de 12.720 de lei. Printre cei care au beneficiat de acești bani s-a numărat și marele Ivan Patzaichin. Într-un interviu mai vechi, Ivan Patzaichin a spus că s-a simțit umilit de Statul Român, mai precis în 2011. Acesta a amărturisit că avea o pensie de 2700 de lei și autoritățile au scăzut-o la 1700 lei brut.

„Mi-a scăzut pensia cu jumătate. Luam 27 de milioane și acum mi-a venit 17, brut. Am reușit să fac un liceu, o facultate, a doua facultate, am avansat toate gradele de profesor de sport, am fost antrenor emerit, începând de la sergent major și până la general. La pensie am iesit colonel și, în rezervă, am fost trecut general. Nu m-am gîndit că o să fim umiliți, asta e situația. Adică eu nu cer să mi se mărească pensia, cer să mi se dea exact atâta cât merit.„, declara la acea vreme Ivan Patzaichin.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024