Prima pagină » Coronavirus » Românii din Madrid se confruntă cu noi restricții
Românii din Madrid se confruntă cu noi restricții

Românii din Madrid se confruntă cu noi restricții

29 sept. 2020, 13:14,
BZI.ro, în Coronavirus

Românii din Madrid se confruntă cu noi restricții impuse de Guvern pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Peste 1 milion de locuitori din Madrid, nu mai au voie să iasă din cartierelor lor, doar dacă au motive de primă necesitate.

Luni a fost extinsă zona de restricţii adoptata pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus. Mai mult, guvernul central consideră insuficiente măsurile anunțate și ia în calcul noi restricții.

Noi restricţii pentru românii din Madrid

Aceste măsuri vizează 167.000 de persoane suplimentare, care nu mai pot să iasă din cartierele lor decât pentru motive precise, precum mersul la muncă, deplasările la medic şi însoţirea copiilor la şcoală.

Persoanele în cauză au în schimb dreptul de a se deplasa liber prin cartierele lor şi nu sunt, deci, izolate la domiciliu.

Circa 850.000 de persoane erau deja vizate de această măsură de o săptămână, în special în cartierele şi comunele defavorizate din sudul capitalei spaniole, unde manifestaţiile se înmulţesc pentru a denunţa o situaţie considerată nedreaptă.

Aproximativ 15% dintre locuitorii acestei regiuni cu o populaţie de 6,6 milioane de rezidenţi sunt de acum afectaţi de aceste restricţii.

Starea de urgență din Madrid, mai puţin drastică decât în Cehia şi Slovacia

Românii din Madrid au totusi restrictii mult mai putin drastice decat cetatenii din Cehia si Slovacia.

Pandemia de coronavirus face ravagii în Europa. Economia riscă să blocheze din nou din cauza noului val de Covid-19.

Potrivit datelor oficiale, în Slovacia s-a înregistrat 9.343 de infecţii cu coronavirusul de la începutul pandemiei din totalul de 5,4 milioane de locuitori. Patruzeci şi patru de persoane au decedat, iar vineri numărul de contaminări zilnice a ajuns la 552, cifra record.

Republica Cehă, ţară cu 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat în total 65.313 cazuri confirmate de contaminare, dintre care 615 morţi.

Premierii celor două ţări au făcut anunţul cu privire la revenirea la starea de urgenţă.

„Situaţia este extrem de gravă şi consider că trebuie să adoptăm măsuri foarte radicale şi foarte îndrăzneţe”, a declarat şeful guvernului slovac, Igor Matovic, la finalul unei reuniuni a celulei de criză din ţara sa.

Măsura ar urma să fie adoptată de guvern miercuri şi ar fi a doua de acest gen de la începutul pandemiei.

Andrej Babis, premierul ceh, a anunţat o reuniune extraordinară a guvernului său miercuri, de asemenea, pentru a aproba starea de urgenţă.

Restricţiile luate în considerare de către guvernul slovac sunce cele cu privire la toate evenimentele sportive, culturale şi serviciile religioase ce vor fi interzise cu începere de la 1 octombrie.

Căsătoriile şi înmormântările vor fi autorizate numai dacă toţi participanţii fac dovada testului negativ la coronavirus. Restaurantele, barurile şi cafenelele vor închide la orele 22.00, iar persoanele care nu locuiesc împreună şi doresc să se apropie la mai puţin de 2 metri, în exterior, vor fi obligate să poarte mască.

Portul măştii este deja obligatoriu în Slovacia în locurile publice, în interior.

Peste 1.400 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore in Romania

Până astăzi, 29 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 125.414 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.470 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *