Prima pagină » National » Românii cu venituri reduse sunt nemulțumiți de cardurile de alimente. Câți bani se vor aloca înainte de Paște

Românii cu venituri reduse sunt nemulțumiți de cardurile de alimente. Câți bani se vor aloca înainte de Paște

19 mart. 2024, 11:00,
BZI.ro, în National

Românii cu venituri reduse sunt nemulțumiți de cardurile de alimente. Unii sunt de părere că programul ,,Sprijin pentru România” nu este un succes. Fie nu au primit cardurile sociale, fie acestea nu au fost alimentate cu bani sau pur și simplu unii nu beneficiază de acest program de stat, deși îndeplinesc condițiile necesare. O dată la două luni, românii primesc câte 250 de lei pentru a-și cumpăra alimente. Iată câți bani se vor aloca înainte de Paște.

Românii cu venituri reduse sunt nemulțumiți de cardurile de alimente

În anul 2024, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2000 de lei beneficiază de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 de lei, o dată la două luni. Anterior, au beneficiat de acest sprijin de la stat persoanele cu venituri nete mai mici de 1700 de lei. Din acest an, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor beneficia de 2 ori pe an de pachete cu alimente.

Mulți români sunt de părere că programul ,,Sprijin pentru România” nu este în totalitate un succes. Pentru a veni în soluționarea problemelor celor nemulțumiți de cardurile de alimente, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a înființat o linie directă de comunicare cu beneficiarii programului, pentru ca aceștia să semnaleze situațiile neplăcute cu care se confruntă. Românii se plâng de faptul că au probleme cu cardurile de alimente. Beneficiarii acestui ajutor de la Stat sunt supărați pentru că există cazuri în interiorul aceluiași județ în care unii oameni au primit banii pe card, iar alții nu au primit nimic pe cardul de alimente.

Românii și-au exprimat revolta pe diferite platforme online, însă Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a precizat că un motiv pentru care cardurile se alimentează diferit o reprezintă firma care face asta.

Când va fi acordată următoarea tranșă de bani

Românii cu venituri reduse ce fac parte din categoriile sociale vulnerabile (pensionari, persoane cu handicap, etc.) primesc, prin programul „Sprijin pentru România”, o dată la două luni, câte 250 de lei pentru a-şi cumpăra alimente de bază.

Pentru anul 2024, calendarul acordării celor șase tranșe de câte 250 de lei este următorul: februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie.

Potrivit OUG 115/2023, în perioada 2024-2027 se vor institui unele măsuri de acordare a unui sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate, după cum urmează: tichete sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde; pachete cu produse alimentare.

Ajutorul financiar este de 250 de lei și va fi acordat în șase rate. De el vor beneficia aproximativ 2,7 milioane de români cu venituri mici, din categoriile speciale, mai precis persoanele cu handicap, pensionarii, beneficiarii de legi speciale, persoanele de peste 65 de ani cu venit minim și persoanele fără adăpost. Aceste tichete pot fi folosite pentru achiziționarea produselor alimentare, articolelor de curățenie și igienă personală sau pentru locuință, medicamentelor, hainelor și încălțămintei.

În anul 2024, tichetele sociale vor avea o valoare nominală de 250 lei. În perioada 2025-2027, acestea vor avea o valoare nominală de 125 lei. În luna aprilie, cardurile sociale pentru milioane de români vor fi încărcate. Cei care beneficiază de acest sprijin de la stat vor primi suma de 250 de lei la fiecare două luni.

Comentarii
  • daca cumpara produse nealimentare, tigari si alcool normal ca numai beneficiaza de acei bani la urmatoarea transa, li se blocheaza automat cardul.

  • MOCANU PETRE

    Ar fi cazul Ca acest sprijin pentru bãtrîni nostri sã se mãreascã în
    raport cu inflatia
    CUM sa MÃRIT SALARILE
    PRIMARILOR
    CE PÃRERE AVETI DE ACEASTÃ
    PROPUNERE??????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *