Prima pagină » National » Românii care vor primi 1800 de lei lunar de la stat. Cine poate beneficia de subvenție
Românii care vor primi 1800 de lei lunar de la stat. Cine poate beneficia de subvenție

Românii care vor primi 1800 de lei lunar de la stat. Cine poate beneficia de subvenție

10 iun. 2024, 08:20,
BZI.ro, în National

Românii care vor primi 1800 de lei lunar de la stat sunt cei care locuiesc în Germania și au venituri mici. Este vorba despre o alocație pentru locuință și se aplică atât chiriașilor cât și celor care au în proprietate apartamente. Subvenția este nerambursabilă și este de până la 370 de euro, adică peste 1.800 de lei. Iată cine poate beneficia de subvenție.

Românii care vor primi 1800 de lei lunar de la stat

Alocația pentru locuință în valoare de 370 de euro, echivalentul a 1800 de lei, se acordă romînilor care locuiesc în Germania. Dreptul la alocația pentru locuință în 2024 se aplică atât chiriașilor, cât și proprietarilor de apartamente.

Wohngeld (alocația pentru locuință) oferă un sprijin financiar important, în special pensionarilor și familiilor, inclusiv părinților singuri, care constituie aproximativ jumătate din beneficiarii acestui sprijin. Aproximativ 40% dintre beneficiari sunt familii. Alocația pentru locuință Wohngeld, ca și Bürgergeld, este plătită în avans, astfel încât beneficiarii să poată acoperi costul închirierii unui apartament la începutul lunii.

La fel ca Bürgergeld, prestația pentru locuință este plătită în avans, astfel încât beneficiarii să poată folosi subvenția pentru a-și plăti chiria în prima zi a lunii. Alocația pentru locuință în Germania este de maximum 370 de euro pe lună. Suma exactă de depinde de numărul de persoane din gospodărie și de venitul familiei.

Credite garantate pentru familiile tinere

O măsură de ajutor pentru cetățeni s-a luat și în România. Este vorba despre creditelele garantate de stat și acordate familiilor tinere. Valoarea maximă accesibilă prin StudentInvest şi FamilyStart este de 75.000 lei, respectiv 150.000 lei, cu garanţii, dobânzi şi comisioane aferente creditelor, subvenţionate de stat.

,,Şi pentru anul 2024 plafoanele de garantare a celor două programe au fost stabilite la aceeaşi sumă, respectiv 250 de milioane pentru StudentInvest şi 250 de milioane pentru FamilyStart. De asemenea, pentru acest an s-a stabilit un fond maximal pentru un număr de 5.556 de beneficiari în cazul programului StudentInvest, respectiv 4375 de beneficiari în cazul programului FamilyStart. Fondul maximal se acordă anual, în limita sumelor aprobate în buget.”, au transmis reprezentanții ministerului.

Se dau bani de la stat și pentru cuplurile care vor să aibă copii. Ministerul Familiei încearcă să motiveze tinerele familii cu ajutoare financiare. Este vorba despre programul privind fertilizarea in vitro. Statul român va oferi un sprijin financiar maxim de 15.000 de lei per beneficiar, iar fiecare cuplu va avea dreptul la 3 încercări. Statul român va oferi un sprijin financiar de 15.000 de lei. Acest sprijin va fi oferit sub forma a două vouchere: un voucher în valoare de 5.000 de lei, care acoperă costurile tratamentului medicamentos și un voucher în valoare de 10.000 de lei, care acoperă costurile procedurilor medicale.

Un alt ajutor de la stat vor primi și mamele tinere care provin din medii defavorizate. Măsura vizează în medie 15.000 de mame. Acestea vor primi un tichet electronic în valoare de 2.000 de lei. Banii pot fi utilizați pentru achiziţionarea elementelor necesare unui trusou în primele trei luni după naştere.

Guvernul promite mai mulți bani pentru mame în acest an. Actul normativ actualizat prevede că părinţii care, în ultimii 2 ani, anteriori naşterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri supuse impozitului pe venit potrivit Codului fiscal beneficiază de concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copiilor până împlinesc vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu dizabilităţi. Indemnizaţia acordată este de 85% din media veniturilor nete lunare realizate din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului. De la 1 martie, indemnizațiia a crecut de la 1.495 de lei la 1.650 de lei. Atât mama, cât și tatăl copilului nou-născut pot depune dosarul cu actele necesare pentru obținerea indemnizației de creștere a copilului, fiecare dintre ei putând opta pentru a sta cu copilul în concediu de creștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *