Prima pagină » Actualitate » Românii care pot primi 5000 de euro salariu lunar. Ce meserie trebuie să știi

Românii care pot primi 5000 de euro salariu lunar. Ce meserie trebuie să știi

19 mart. 2024, 09:35,
BZI.ro, în Actualitate

Românii pot primi 5000 de euro salariu lunar dacă aleg să lucreze peste hotare. Țara care oferă acești bani este Danemarca. Iată ce meserie trebuie să știi.

Românii care pot primi 5000 de euro salariu lunar

Multe dintre țările europene îi atrag pe români cu locuri de muncă bine plătite. Pentru salarii mari, aceștia trebuie să fie calificați în diverse domenii. Pe o platformă de recrutare, o companie din Danemarca anunță că vrea să angajeze un vopsitor auto calificat pentru o poziție permanentă cu normă întreagă și un salariu de 5000 de euro pe lună.

Candidatul trebuie să aibă următoarele abilități: să vorbească engleză conversațional, să aibă permis de conducere categoria B, să fie de încredere, atent și centrat pe calitatea muncii, flexibil și implicat.

Locul de muncă pentru care un român poarte primi 5000 de euro pe lună este cel de vopsitor autor. Danemarca oferă salarii motivante pentru cei care dau dovadă de seriozitate și profesionalism.

Printre responsabilități se află pregătirea suprafețelor pentru vopsit, pulverizarea vopselelor/lacului pe bază de apă, experiență cu vopsirea/șlefuirea (sablarea)/pulverizarea vopselei, stabilitate și seriozitate în îndeplinirea sarcinilor de lucru și în munca în echipă.

În România, un vopsitor auto are un salariu, în medie, de 4000 de lei net, pe când în Danemarca ar putea primi un salariu de șase ori mai mare ca în țară.

Cele mai căutate locuri de muncă din țară

Pozițiile de șofer, asistent medical, operator call-center și contabil se află în topul preferințelor candidaților. Mulți români au căutat la începutul anului 2024 pe platformele de specialitate locuri de muncă bine plătite. Salariul mediu net al celor angajați ca șoferi variază între 3.500 de lei și peste 10.000 de lei, dacă este vorba despre șoferi de tir care operează curse internaționale.

Salariul mediu net al unui asistent medical este de aproximativ 4.800 de lei, iar pentru un operator call-center de 3.500. Media salarială pentru un contabil este de 4.500 de lei pe lună, în timp ce un specialist în resurse umane câștigă aproximativ 4.200 de lei pe lună. Un alt domeniu care ar putea oferi cele mai bune salarii în 2024 este cel al afacerilor și finanțelor.

Joburi precum dezvoltatori de software, ingineri de rețea, analiști de date și securitate cibernetică ar putea avea salarii foarte atractive în 2024, datorită cererii mari de pe piață. Un loc important îl ocupă și locurile de muncă ce permit lucrul de acasă. În luna februarie a acestui an au fost peste 9000 de căutări. Alte poziții care au generat peste 5.000 de căutări în parte au fost cele de manager, inginer, economist, agent de vânzări ori lucrător comercial.

Joburile de viitor vor fi cele din sfera digitalului și nu numai. În top se află inginerii de date, analiștii și experții de date, dezvoltatorii de aplicații, inginerii FinTech, dezvoltatorii de software și aplicații, specialiști în transformare digitală și arhitecți de baze de date.

Cert este că viitorul joburilor e legat de dezvoltarea tehnologică, schimbările demografice și dinamica economiei, iar inteligența artificială va fi folosită în diferite sectoare. Inteligența artificială va schimba piața muncii pe viitor, susțin experții. Ca urmare, unele joburi o să dispară, pe când altele vor fi din ce în ce mai căutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *