Prima pagină » National » Românii care nu vor mai primi vouchere de vacanță. Legea se aplică de la 1 iulie 2024
Românii care nu vor mai primi vouchere de vacanță. Legea se aplică de la 1 iulie 2024

Românii care nu vor mai primi vouchere de vacanță. Legea se aplică de la 1 iulie 2024

19 iun. 2024, 09:45,
BZI.ro, în National

Iată românii care nu vor mai primi vouchere de vacanță. Voucherele de vacanță destinate bugetarilor au o valoare fixă de 1.600 de lei pe an, aceasta fiind suma alocată în cazul unui program full-time. Anul acesta va fi prima vară în care nu toți bugetarii primesc vouchere de vacanță. Concret, vor putea merge în vacanță cu bani de la stat doar bugetarii care au salariul net mai mic de 8000 de lei. Legea se aplică de la 1 iulie 2024.

Românii care nu vor mai primi vouchere de vacanță

Se modifică legea privind acordarea voucherelor de vacanță. Acest bonus de la stat se va acorda din această vară doar personalului cu salarii lunare nete care nu depășesc suma de 8.000 lei. Voucherele de vacanţă se pot folosi de la transport și mâncare, la tratament balnear și diverse activități recreative.

Voucherele de vacanţă sunt nominale, așa că nu pot fi transferate altcuiva. De aceea nu sunt transmisibile, se folosesc doar pe baza actului de identitate şi nu pot fi vândute. Mai mult decât atât, trebuie știut faptul că voucherele de vacanţă pot fi utilizate doar în cadrul unităţilor HoReCa din România. Voucherele de vacanţă au o valabilitate de un an de la momentul în care au fost primite, iar după 12 luni, voucherele expiră și nu mai pot fi folosite.

Noi vouchere pentru cetățeni

Anul 2024 vine cu o noutate privind acordarea voucherelor. Ministrul Muncii a anunțat că angajații români vor primi trei tipuri de vouchere. Statul vrea să ofere beneficii mai multe angajaților din mai multe domenii de activitate. Cele trei tipuri de vouchere sunt acordate pentru a crește competențele digitale, competențele lingvistice și competențele verzi. Ministrul Muncii a declarat că salariile românilor ar trebui să se acorde ținând cont de performanțele angajaților.

,,Vom veni cu trei tipuri de vouchere pe care le vom acorda pentru creșterea competențelor: competențe digitale, pentru că din păcate aici avem mult de lucru, competențe lingvistice și competențe verzi. Avem și suntem într-un stadiu destul de avansat cu asta, în această primăvară vrem să lansăm aceste proiecte, avem prin bani europeni proiecte mature pe trei componente. Una dintre ele se referă la programele de ucenicie, și acum avem programe de ucenicie finanțate prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, dar acestea sunt finanțate de la bugetul de stat și ne dorim să schimbăm cumva finanțarea acestora astfel încât să fie prin bani europeni, pentru creșterea competențelor, fiindcă noi ne dorim ca angajatorii să ofere venituri mai mari angajaților, dar datorită competențelor superioare pe care angajații le au și nu ca o nevoie de a crește veniturile angajaților, ci ca o corelare între venituri și competențele și plus-valoarea pe care angajații o aduc într-o companie din mediul privat, respectiv din mediul public, dacă vorbim despre acesta.”, a spus Ministrul Muncii.

O problemă esențială cu care se confruntă angajatorii este lipsa forței de muncă. Rata șomajului a crescut față de anul trecut, iar mulți români preferă să meargă la muncă în străinătate. România este ţara cu cei mai mulţi tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, care nu lucrează dar nici nu sunt ocupaţi cu educaţia, cu studiul sau cu urmarea unor studii superioare sau măcar liceale.

Comentarii
  • SCOATETI ACESTE VOUCHERE!!!PENTRU CE TREBUIE SA LE PLATIM BUGETARILOR SI MANCAREA SI PLIMBAREA?? AU SALARII DIN CARE SA ISI SUPORTE TOATE POFTELE SI MOFTURILE…SALARII MARI CHIAR. NOI, CEI DIN PRIVAT, MUNCIM CA SA LE PLATIM LOR SALARII, PRIME, MANCARE,PLIMBARE ETC… DE UNDE ARE STATUL ROMAN BANI PENTRU AROGANTELE ASTEA??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
29 iunie 2024
29 iunie 2024