Prima pagină » National » Românii care fac acest lucru vor fi percheziționați. Este absolut ilegal
Românii care fac acest lucru vor fi percheziționați. Este absolut ilegal

Românii care fac acest lucru vor fi percheziționați. Este absolut ilegal

05 iul. 2024, 15:01,
BZI.ro, în National

Polițiștii din Odorheiu Secuiesc au efectuat joi percheziții de amploare, reținând un tânăr și confiscând peste 19 kilograme de tutun destinat pentru narghilele.

Percheziții la Odorheiu Secuiesc: 19 kilograme de tutun pentru narghilele – confiscat

Într-o operațiune amplă desfășurată joi în municipiul Odorheiu Secuiesc, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al I.P.J. Harghita au efectuat percheziții sub coordonarea unui procuror, reușind să rețină un tânăr și să confiște peste 19 kilograme de tutun ilegal destinat pentru narghilele.

Acțiunea face parte din eforturile autorităților de combatere a traficului ilegal de tutun, o problemă tot mai gravă în rândul consumatorilor de narghilea și a comercianților neautorizați.

Biroul de Presă al IPJ Harghita a comunicat vineri că polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al I.P.J. Harghita, sub conducerea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, au efectuat pe 4 iulie a.c. trei percheziții domiciliare în municipiul Odorheiu Secuiesc.

Autoritățile au decis să-l rețină pe tânăr pentru 24 de ore

Acțiunea a avut loc în cadrul unui dosar penal privind încălcarea legislației referitoare la produsele accizabile.

„La data de 4 iulie a.c., specialişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Harghita, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Odorheiu Secuiesc.

Mandatele au fost emise de Judecătoria Odorheiu Secuiesc, în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de ‘deţinerea de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal, sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, marcate necorespunzător sau cu marcaje false, peste limitele legale’. În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat şi confiscat peste 19 kg de tutun utilizat pentru narghilea. De asemenea, un tânăr de 23 de ani, din Odorheiu Secuiesc, a fost adus la sediul poliţiei, în baza unui mandat de aducere”, a transmis Biroul de Presă al IPJ Harghita.

După finalizarea audierilor, autoritățile au decis să-l rețină pe tânăr pentru 24 de ore, după care acesta a fost transferat și plasat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Covasna.

Intervenția a fost sprijinită de Serviciul Operațiuni Speciale Harghita și de Biroul de Analiză a Informațiilor Harghita, informează Biroul de Presă al IPJ Harghita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *