Prima pagină » Actualitate » Românii care au datorii la stat nu vor mai putea plăti cash! Ministrul Finanțelor a făcut anunțul
Românii care au datorii la stat nu vor mai putea plăti cash! Ministrul Finanțelor a făcut anunțul

Românii care au datorii la stat nu vor mai putea plăti cash! Ministrul Finanțelor a făcut anunțul

02 aug. 2024, 11:13, 1 ,
în Actualitate

Este de noaptea minții cum vrea Guvernul PSD-PNL să limiteze plățile cash pentru românii care au datorii la stat. Marcel Boloș a declarat faptul că va exista un plafon pentru plata cash pentru cei care au poprire pe conturi.

În schimb, Ungaria prin vocea lui Viktor Orban a impus o suprataxare pentru multinaționalele care scot profitul în afara țării. Statul român condus de PSD-PNL își îndreaptă atenția către simpli contribuabili care, împovorați de inflație, prețuri record la energie, nu își mai permit să mai plătească și câteva datorii care, de cele mai multe ori, sunt de câteva sute de lei. Adică insesizabil pentru bugetul de stat.

Românii care au datorii la stat nu vor mai putea plăti cash

Românii care au restanțe către stat și conturi blocate ar putea întâmpina restricții în realizarea tranzacțiilor cu numerar până când își achită debitele către buget. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că este normal ca taxele și impozitele datorate statului să fie achitate de către contribuabili. El a precizat că cei care au popriri pe conturi ar putea avea limitări în utilizarea numerarului pentru tranzacții până la stingerea datoriilor către buget.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat la Antena 3 CNN că din cele 51 de miliarde de lei reprezentând creanțe bugetare neîncasate, România a reușit să colecteze doar 7 miliarde de lei. El a subliniat că restricția plăților în numerar ar urma să se aplice doar celor care au popriri pe conturi, cu scopul de a introduce o disciplină mai strictă în plata contribuțiilor către buget. Boloș a accentuat că această măsură este necesară pentru a îmbunătăți colectarea taxelor și impozitelor restante.

Românii obișnuiți ar putea să facă plăți de maxim 1.000 de lei

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a explicat că limitele pentru plățile în numerar se aplică doar în perioada în care există popriri pe conturi.

Conform acestei măsuri, marii contribuabili pot efectua plăți în numerar până la 5.000 de lei, contribuabilii mijlocii până la 2.500 de lei, iar contribuabilii mici până la 1.000 de lei. Odată ce contribuabilii își achită impozitele și taxele restante, aceste limite vor fi ridicate, permițându-le să facă plăți în numerar fără restricții suplimentare.

De asemenea, ministrul a adăugat că pentru cei care au restanțe, o opțiune disponibilă este eşalonarea simplificată a plății datoriilor. Asta in contextul în care ANAF este un organism incompentent și care nu reușește să colecteze taxele de la marile corporații. Vorbim despre corporații care au datorii de miliarde de euro, bani care sunt trimiși în afara țării prin diverse companii fantomă. Cum statul român îi protejează pe aceste corporații, toată atenția și ”furia” fiscală se îndreaptă către românul de rând care este stors de bani pentru absolut orice. În schimb, patronii români sunt puși la zid, sunt împovorați de creșteri de taxe, iar în schimb primesc zero facilități fiscale. Ăsta este statul român care vrea ca toți românii cu datorii la stat să nu mai poată plăti cash.

Comentarii
  • Masura este in beneficiul bancilor. Te obliga sa-ti deschizi cont in banca. Sa vedem daca avocatul poporului va sesiza Curtea Constitutionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
07 septembrie 2024
07 septembrie 2024