Prima pagină » National » Românii care au acest atestat vor primi salarii mai mari! Ce au de făcut pentru a încasa banii
Românii care au acest atestat vor primi salarii mai mari! Ce au de făcut pentru a încasa banii

Românii care au acest atestat vor primi salarii mai mari! Ce au de făcut pentru a încasa banii

01 oct. 2024, 09:00,
Mirela Gabriela Todosi în National

Românii care au acest atestat vor primi salarii mai mari! Este vorba despre un beneficiu pe care îl pot avea românii care lucrează în Germania ca șofer de autobuz. Cei care au un atestat pot câștiga și 4.400 de euro pe lună. Iată ce au de făcut pentru a încasa banii.

Românii care au acest atestat vor primi salarii mai mari!

Românii care lucrează în Germania și au atestat de șofer de autobuz pot câștiga 4.400 de euro pe lună. Cei care au responsabilități mai mari pot obține și mai mulți bani. Pe o platformă de recrutare, o companie a anunțat că vrea să angajeze șoferi de autobuz în Germania.

Se cere permis de conducere valabil în UE sau SEE, categoria D1, D1E, D sau DE. De asemenea, este nevoie de certificatul de atestare profesională pentru transportul de persoane UE sau SEE.

Cei care vor să lucreze ca șofer de autobuz trebuie să îndeplinnească mai multe condiții. Să cunoască foarte bine limba engleză și limba germană, să fie dispus să lucreze în ture, chiar și noaptea, în weekend sau în zilele libere de la stat. Românilor care vor să lucreze aici li se asigură asistență în limba română în planificare, integrare treptată în companie, salariu atractiv, program flexibil, concediu de odihnă, posibilitate de creștere salarială în funcție de performanță și alte beneficii.

Criză pe piața muncii din Germania

Lipsa de profesioniști în câmpul muncii este tot mai mare în Germania. Germania se confruntă cu o penurie masivă de specialişti în vânzări. Apoi cu una puţin mai mică de educatori. Această a doua problemă poate fi considerată mai importantă pentru că de educatori este nevoie pentru a le permite părinţilor să se întoarcă mai repede la muncă. Autoritățile din Germania se așteaptă la o lipsă și mai mare de angajați pe piața muncii pe măsură ce populația îmbătrânește, iar actualii salariați se retrag la pensie. Pentru a repara deficitul de forţă de muncă, şi în special de forţă de muncă bine pregătită, Germania facilitează tot mai mult accesul străinilor din pe piaţa muncii autohtone.

Pregătirea pentru o profesie cerută de economie este o problemă în special pentru Italia, ţara cu cea mai mică rată de ocupare a forţei de muncă din UE. În economia italiană, productivitatea stagnează de mai bine de două decenii. Muncitorii din afara UE sunt consideraţi o soluţie în Germania.

Multe dintre țările europene îi atrag pe români cu locuri de muncă bine plătite. Pentru salarii mari, aceștia trebuie să fie calificați în diverse domenii. Pe o platformă de recrutare, o companie din Danemarca anunță că vrea să angajeze un vopsitor auto calificat pentru o poziție permanentă cu normă întreagă și un salariu de 5000 de euro pe lună. Danemarca oferă salarii motivante pentru cei care dau dovadă de seriozitate și profesionalism. Locul de muncă pentru care un român poarte primi 5000 de euro pe lună sau chiar mai mult este cel de vopsitor autor. Printre responsabilități se află pregătirea suprafețelor pentru vopsit, pulverizarea vopselelor/lacului pe bază de apă, experiență cu vopsirea/șlefuirea (sablarea)/pulverizarea vopselei, stabilitate și seriozitate în îndeplinirea sarcinilor de lucru și în munca în echipă.

Cert este că Germania atrage tot mai mulți români cu oferte de muncă și salarii motivante. Cetățenii care au atestat de șofer de autobuz pentru transport persoane pot câștiga până la 4.400 de euro pe lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`