Prima pagină » Actualitate » Românii au cerut demisia ministrului Virgil Popescu. Protest al sindicaliştilor din industrie, nemulţumiţi de creşterea preţurilor la energie şi gaze

Românii au cerut demisia ministrului Virgil Popescu. Protest al sindicaliştilor din industrie, nemulţumiţi de creşterea preţurilor la energie şi gaze

09 sept. 2022, 12:40,
în Actualitate

Vineri dimineaţă, 9 septembrie 2022, a început un protest al sindicaliştilor din industrie. Românii îşi scandează nemulţumirile sub geamul ministrului Energiei, Virgil Popoescu.

Oamenii au cerut demisia membrului Guvernului Ciuca, după ce preţurile la energie şi gaze au explodat.

Protest al sindicaliştilor din industrie. Oamenii sunt nemulţumiţi de creşterea preţurilor la utilităţi

Sute de sindicalişti au ieşit în stradă astăzi pentru a cere demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu. Românii sunt nemulţumiţi de creşterea preţurilor la utilităţi.

Sindicatele cer „Oprirea dezastrului național prin scumpirea nejustificată a prețului la energie electrică și gaze naturale, care, în opinia lor, duce la exterminarea industriei românești și înrobirea poporului român”.

Protestatarii susţin că această creştere este nejustificată, la gaze şi energie.

Mai mult decât atât, mulţi dintre aceştia afirma că au fost trimişi acasă în şomaj.

Important este faptul că până la ora 13:30 protestatarii vor aşteaptă să intre la discuţii cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a-i transmite nemulţumirile.

Proteste organizate frecvent la Ministerul Energiei

Vă aducem aminte că la sediul Ministerului Energiei s-au organizat tot mai multe proteste de când Virgil Popescu a ocupat funcția de ministru, iar prețurile la energie au crescut considerabil. Sindicaliștii de la Alro și Azomureș au protestat la începutul acestui an. Din păcate, acțiunea lor nu a fost luată în seamă și de atunci nu s-a rezolvat absolut nimic.

„Politicienii, în frunte cu Președintele, și-au trecut în programe combaterea schimbărilor climatice. La fel în toată Europa. Facturi de mii de lei se suprapun peste dispariția iminentă a zeci de mii de locuri de munca in anul 2022. Începutul l-au făcut ALRO și AZOMURES, dar vedem și covrigarii cu 4 angajați care au primit factură de 15.000 de lei lunar”, au mai spus sindicaliștii.

Important de precizat este faptul că tot din cauza costului mare al energiei electrice şi gaze naturale, combinatul Azomureș a oprit producția de îngrășăminte.

Prețurile exorbitante la facturi i-au scos pe români în stradă

În faţa Guvernului condus de prim-ministrul Nicolae Ionel Ciucă s-au adunat sute de persoane şi sindicaliştii din aluminiu care şi-au exprimat nemulţumirile legate de creşterea preţurilor. Aceștia consideră că pe piață sunt acţiuni de speculă și că zeci de mii de salariați sunt deja afectați de creșterea preţurilor.

„Mafia creată în jurul resurselor de energie electrică şi gaze nu îşi încetează acţiunile de speculă, distrugând în mod ireversibil industria din România. Astfel, Alro Slatina a început închiderea din capacitatea de producţie prin oprirea primei hale de electroliză, încă două hale sunt programate a fi oprite în curând, rezultând o reducere a producţiei cu 60%, urmând a funcţiona doar 2 hale din 5. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Alum Tulcea, prin reducerea producţiei de alumină cu 60%”, transmit reprezentanţii celor patru sindicate.

Sindicaliștii vor limitarea prețurilor la energie electrică şi gaze naturale la nivelul celui din decembrie 2020, pentru o perioadă de minim 1 an de zile. Aceștia mai vor ca guvernul să interzică exportul resurselor.

Din păcate, în ultima perioadă tot mai mulți sindicaliști din industrie și nu numai ies în stradă pentru a protesta împotriva noilor creșteri de prețuri la energie și faze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *