Prima pagină » Actualitate » România vrea să nu mai fie dependentă de gazul rusesc. Virgil Popescu, discuții cu ministrul Energiei din Israel
România vrea să nu mai fie dependentă de gazul rusesc. Virgil Popescu, discuții cu ministrul Energiei din Israel

România vrea să nu mai fie dependentă de gazul rusesc. Virgil Popescu, discuții cu ministrul Energiei din Israel

13 apr. 2022, 19:15,
în Actualitate

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut o întrevedere astăzi, 13 aprilie, cu ministrul Energiei din Israel. În cadrul acesteia, Virgil Popescu a transmis că România este interesată de diversificarea surselor, dar și a rutelor de aprovizionare a gazelor naturale, precum și de investiții pe care să le facă companiile din Israel în țara noastră.

Karine Elharrar, ministrul Energiei din Israel, i-a comunicat omologul său român că Israelul este hotărât să sprijine Europa în eforturile sale de a-și reduce dependența de gazul rusesc.

„Astăzi am avut o întâlnire bilaterală cu ministrul Energiei din Israel Karine Elharrar. Am discutat despre întărirea relaţiilor bilaterale şi extinderea parteneriatului în domeniul energiei”, a scris Virgil Popescu, miercuri pe Facebook.

România dorește să diversifice sursele de aprovizionare a gazului natural

Ministrul Energiei a adăugat că i-a transmis omologului israelian că România e interesată să îşi diversifice sursele şi rutele de aprovizionare a gazelor naturale.

„Totodată, i-am transmis că ţara noastră este interesată de diversificarea surselor şi a rutelor de aprovizionare a gazelor naturale, dar şi de investiţii pe care să le facă companiile din Israel în România. Karine Elharrar a transmis că Israelul este hotărât să sprijine Europa în efortul de a-şi reduce dependenţa de gazul rusesc”, a completat Popescu.

România, în tratative și cu Azerbaidjan pentru noi surse de energie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunțase anterior că România este interesată să importe gaze naturale din Republica Azerbaidjan, având în vedere Parteneriatul Energetic Strategic consolidat dintre cele două țări.

În acest sens, Popescu a susținut, la începutul lunii trecute, o întrevedere de lucru cu Parviz Shahbazov ministrul Energiei din Republica Azerbaidjan.

„Am discutat aplicat despre cooperarea concretă în energie, în domeniile prioritare. Am transmis că România este interesată să importe volume de gaze din Republica Azerbaidjan, având în vedere Parteneriatul Energetic Strategic consolidat dintre cele două țări”, a transmis atunci ministrul Energiei, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`