Marcel Ciolacu, așa zisul premier al țării, a furat gazul tuturor. România, singura țară din Uniunea Europeană care-și asigură în mod integral consumul din producția proprie, vinde gazul propriilor cetățeni la un preț mai mare decât media din UE.
Cum este posibil așa ceva? Conducerea unui stat a ajuns să-și bată joc de proprii cetățeni și să le vândă gazul la suprapreț.
„Ştiaţi că în România gazul continuă să fie vândut către consumatori la un preţ peste media UE, în condiţia în care România este singura ţară din UE care-şi asigură integral consumul din producţie proprie. Noi ne producem gazul nostru şi ei ni-l vând nouă mai scump decât în UE. Propria țară îşi produce gazul şi noi îl primim mai scump decât alţii care nu-l produc. Cum să se întâmple chestia asta, să fim taxaţi mai mult decât ceilalţi din UE, pe propriul gaz?”, a transmis un cetățean.
@bobbydtiktok #bobbyd #ciolacu #romania #romaniavanduta #romaniateiubesc #romaniataramea #iohannis #atatsaputut ♬ Inspiring Motivation – D’Santos
Marcel Ciolacu ar trebui să își dea demisia, pentru că el nu este premierul în serviciul românilor, ci servește intereselor Bruxelles-ului. Un cetățean adevărat, patriot și în slujba poporului nu își vinde țara, nu trădează și nu își bate joc de oamenii ce l-au ales pentru a le reprezenta binele suprem în Parlament.
Ciolacu are interesul de-aș face imagine pentru alegerile prezidențiale din anul 2024, însă imaginea sa este în momentul acesta pătată de prostiile pe care le-a făcut în ultima perioadă, aviz limitarea tranzacțiilor cu bani cash.
România are printre cele mai mari prețuri din UE la electricitate și gaze
Prețurile la energia electrică și gazele naturale consumate în gospodăriile din România sunt printre cele mai mari din UE, arată datele Eurostat, care a luat în calcul prețurile contractuale, stabilite de furnizori, nu cele plafonate, pe care le plătește efectiv consumatorul. Practic, undeva pe lanțul producător – furnizor există companii care profită nejustificat de mult, în condițiile în care diferența de la plafonat la prețul contractual o suportă statul, adică orice contribuabil din România.
Însă, după cum arată cifrele Eurostat, companiile din România profită mai mult ca oricare altele. România se află în top 3 cele mai mari prețuri la energie electrică și pe locul 2 la scumpirea gazelor naturale.
Practic, plafonările ascund prețuri exagerat de mari pentru România, undeva pe lanțul producător -furnizor. HotNews.ro a scris despre cine ar putea profita, în condițiile în care producătorii sunt obligați să vândă prin MACEE- mecanism de achiziție centralizată de energie electrică, la prețul de 450 de lei/MWh, la care se adaugă tarifele de transport, de distribuție și marja furnizorilor.
Gazul nu ni-l vinde statul, ci intermediarii, cum este EON. Ei fac pretul, ei fac profitul.
Intrebarea este alta : nu cumva este timpul sa nationalizam distributia de energie? Eu zic ca da. Privatizarea a fost un esec. Platim mult pentru servicii proaste.