Prima pagină » Actualitate » România vaccinează anti-Covid-19 noaptea. Cine este primul român care a fost imunizat la miezul nopţii
România vaccinează anti-Covid-19 noaptea. Cine este primul român care a fost imunizat la miezul nopţii

România vaccinează anti-Covid-19 noaptea. Cine este primul român care a fost imunizat la miezul nopţii

20 apr. 2021, 10:21,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Statul român recurge la diverse acţiuni pentru a atinge media de 10.000 de persoane vaccinate anti-Covid-19. Astfel, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea împotriva noului coronavirus a decis să fie organizat un maraton al imunizării.

Maratonul administrării serului de imunizare anti-Covid-19 va fi organizat la Timişoara, în perioada 23 aprilie – 25 aprilie 2021.

Marian, primul român vaccinat anti-Covid-19 noaptea

Astăzi, 20 aprilie 2021, la ora 00.00 au fost imunizaţi împotriva virusului SARS – COV – 2 primii români. Marian Şeitan a fost vaccinat cu serul produs de compania Pfizer, exact la miezul nopţii. A venit la singurul centru non-stop, alături de soţia să. Amândoi au reuşit să se programeze în urmă cu trei zile. Până în aceste momente, ba nu le-a permis programul, ba nu găseau locuri libere.

”Mă simt bine, pentru că pot să vin la orice oră să mă vaccinez. Nu mai stau ziua la coadă 20-30-40 de persoane în faţă”, a spus Marian Şeitan, pacient.

Românii nu au fost informaţi că se pot vaccina noaptea

Soţii Șeitan nu au ştiut că se pot vaccina anti-Covid-19 la ore târzii. Astfel, după ce au intrat în platformă au verificat locurile libere şi au găsit la ora 00:00.

”M-am mirat şi am mai sunat o dată la DSP, să fiu sigură că nu s-a făcut o greşeală. Soţul a primit mesaj, eu am primit mail. Dar, totuşi am sunat la ei”, a declarat Ana Şeitan, pacientă.

Centrul de vaccinare non-stop la Timişoara

Centrul de vaccinare împotriva virusului non-stop s-a deschis în urmă cu aproximativ o lună, însă până acum platformă nu a permis programările pe timp de noapte.

„În această perioadă însă, nu a scăzut numărul de programări, în cadrul acestui centru, ci pur şi simplu am condensat persoanele care ar fi trebuit să fie vaccinate într-o perioadă de 24 de ore, în perioadă de 12 ore”, a afirmat Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

În altă ordine de idei, medicii susţin faptul că nu au făcut rabat. Au muncit de două ori mai mult şi au reuşit să vaccineze cam 500 de persoane pe zi.

„Până acum a fost o muncă asiduă. Ne-am străduit să facem faţă tuturor. Am suplimentat personalul. Şi am accelerat puţin ritmul, încercând să ne păstrăm standardele de calitate”, a spus Simona Tămăşan, coordinatorul centrului de vaccinare non-stop.

Acțiunea fără precedent realizată cu voluntari

Pentru a derula campania de vaccinare într-un mod constant, ar fi nevoie de trei zile de imunizare, fără întrerupere, cu 30 de fluxuri și la finalul căreia 10.000 de oameni ar putea fi vaccinați. Este o acțiune de voluntariat fără precedent, anunță organizatorii.

„Medici, asistenți, studenți din toate spitalele din Timişoară și de la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeş̦ Timişoară își unesc forțele binelui pentru o acțiune de voluntariat fără precedent în România.

Pentru participare ai nevoie de o simplă programare: programare.vaccinare-covid.gov.ro.

CENTRU DE VACCINARE NON-STOP
8 fluxuri
240 locuri / zi
240 locuri / noapte
2 doctori / tură
4 asistente / tură
2 registratori / tură

Câți ieșeni au fost imunizați ieri, 19 aprilie 2021

Ieri a fost ziua cu cele mai multe doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate în județul Iași, într-o zi, respectiv 2.922 doze de vaccin, din care 2.427 persoane au primit prima doză, iar 495 persoane au fost vaccinate cu a doua doză.

În toate centrele de vaccinare din județul Iași s-au administrat 180.760 doze de vaccin împotriva COVID-19 de la începutul campaniei (27 decembrie) și până acum.

Cu prima doză s-au vaccinat 106.954 de oameni, iar 73.806 persoane au primit și rapelul (a doua doză a vaccinului). S-au administrat vaccinuri Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *