Prima pagină » National » România va primi 1,5 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru a sprijini refacerea infrastructurii şi a gospodăriilor distruse de inundaţii
România va primi 1,5 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru a sprijini refacerea infrastructurii şi a gospodăriilor distruse de inundaţii

România va primi 1,5 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru a sprijini refacerea infrastructurii şi a gospodăriilor distruse de inundaţii

20 sept. 2024, 21:20,
Redacția BZI în National

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă, vineri seară, că România va primi 1,5 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru a sprijini refacerea infrastructurii şi a gospodăriilor distruse de inundaţii.

„România va primi 1,5 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru a sprijini refacerea infrastructurii şi a gospodăriilor distruse de inundaţii. Am fost în comunităţile afectate din judeţul Galaţi, am văzut suferinţa acelor oameni şi ştiu câtă nevoie au de ajutor”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Nicolae Ciucă.

„România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la această întâlnire crucială”

Preşedintele PNL afirmă că preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a întâlnit cu prim-miniştrii din Polonia, Cehia, Austria şi Slovacia pentru a discuta despre alocarea celor 10 miliarde de euro pentru ţările din Europa Centrală.

„România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la această întâlnire crucială, într-un moment în care românii afectaţi au nevoie urgentă de sprijin. Premierul Ciolacu are de dat o explicaţie acestor oameni. Rezoluţia care a permis accesarea acestor fonduri a fost iniţiată şi susţinută de europarlamentarii PNL. Trebuie să rămânem uniţi şi să acţionăm rapid pentru ca viaţa oamenilor din zonele afectate să revină cât mai repede la normalitate”, a mai transmis liderul PNL.

Inundaţiile au produs pagube uriaşe în mai multe ţări. În România, cele mai afectate au fost judeţele Galaţi şi Vaslui, unde a fost instituită stare de alertă, până în 16 octombrie, Evaluarea pagubelor şi a gospodăriilor inundate continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024