Prima pagină » Actualitate » România va găzdui o întâlnire NATO. Reuniune a miniştrilor de Externe din ţările Alianței la București
România va găzdui o întâlnire NATO. Reuniune a miniştrilor de Externe din ţările Alianței la București

România va găzdui o întâlnire NATO. Reuniune a miniştrilor de Externe din ţările Alianței la București

07 apr. 2022, 22:00,
BZI.ro, în Actualitate

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat joi că România va găzdui o întâlnire NATO în 29-30 noiembrie.

„Vești excelente de la aliați. România va găzdui pe 29-30 noiembrie, în București, reuniunea miniștrilor de externe ai NATO. Aștept cu nerăbdare să-mi întâmpin aliații în România, pe flancul estic, la prima întâlnire NATO a miniștrilor de externe găzduită de România”, a anunțat, joi, pe Twitter, ministrul de externe Bogdan Aurescu.

Bucureștiul a găzduit în 2008 cel mai mare summit NATO.

Summitul de la București

Summitul NATO 2008 a fost organizat în București, România între 2 și 4 aprilie 2008. Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Parlamentului și a reunit aproape 3.000 de oficiali din 49 de țări: 26 state membre NATO și alte 23 semnatare ale Parteneriatului pentru Pace.

Ministerul Afacerilor Externe a organizat în perioada 23 august–20 septembrie 2007 un concurs de creare a unui logo pentru Summit. Juriul a selectat cinci lucrări care au fost prezentate secretariatului general NATO. În urma evaluării finale a fost desemnat logo-ul câștigător, care a fost premiat cu suma de 2.500 RON.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *