Prima pagină » Actualitate » România va avea în continuare energie scumpă pentru că UE s-a opus celui mai importat proiect din istorie
România va avea în continuare energie scumpă pentru că UE s-a opus celui mai importat proiect din istorie

România va avea în continuare energie scumpă pentru că UE s-a opus celui mai importat proiect din istorie

12 aug. 2024, 08:59,
în Actualitate

UE s-a opus unui proiect istoric în valoare de 2 miliarde de euro care urmărea import de energie ieftină printr-o serie de cabluri amplasate strategic în Marea Neagră. În continuare românii rămân sclavii Uniunii Europene de unde importăm cea mai scumpă energie!

Un proiect crucial pentru țara noastră riscă să fie împiedicat de Uniunea Europeană în forma actuală. România și Ungaria au primit un răspuns neașteptat din partea Comisiei Europene, care a exprimat „îndoieli” privind conformitatea Acordului dintre România, Ungaria, Azerbaidjan și Georgia, semnat în decembrie 2022, cu reglementările UE. Acest acord vizează construcția unui cablu energetic submarin în Marea Neagră. Planul România-Ungaria-Azerbaidjan-Georgia implică realizarea unui cablu submarin de aproape 1.200 de kilometri în Marea Neagră, având o capacitate de transfer de 1.000 MW.

Proiectul blocat de U.E are o valoare de 2 miliarde de euro și ar aduce energie ieftină

Proiectul are ca scop și conectarea rețelelor energetice naționale din Caucazul de Sud cu rețelele europene, facilitând livrarea de energie regenerabilă produsă în Azerbaidjan și Georgia către Uniunea Europeană, Balcani și Republica Moldova. E o investiție de 2 miliarde de euro, investiție la care se opune U.E.

Comisia Europeană exprimă îngrijorări legate de conformitatea acordului cu legislația UE, menționând că documentul nu prevede clar că reglementările Uniunii Europene și obligațiile Ungariei și României ca state membre au prioritate față de cerințele acordului. Într-un document guvernamental se menționează că „acordul nu include dispoziții care să asigure că dreptul Uniunii Europene și obligațiile Ungariei și României, ca membri ai Uniunii, au prioritate față de cerințele acordului”.

Bruxellesul dorește ca legislația Uniunii Europene să fie respectată în mod prioritar. În consecință, a solicitat modificarea acordului interstatal pentru a include următoarea clauză:

„Prevederile acestui acord (…) nu vor prevala asupra obligațiilor ce decurg din calitatea de membri ai Uniunii Europene și din legislația Uniunii în ceea ce privește România și Ungaria,” conform noii cerințe.

România continuă să fie sclava Uniunii Europene

Beneficiile aderării României la Uniunea Europeană sunt clare și vizibile, dar nu este normal că U.E să intervină în suveranitatea țării și să dicteze după bunul plac! Pentru că UE. se opune la acest proiect, România și românii vor avea în continuare cea mai scumpă energie, vor plăti din ce în ce mai mult la facturi.

Mai ales în contextul în care începând cu data de 31 martie 2025 va fi eliminată plafonarea, iar facturile vor crește și cu 80%, arată specialiștii. Poate este timpul că România să-și impună punct de vedere în fața Comisiei Europene care nu mai trebuie să intervină în problemele interne ale țării!

Vedem bătaia de joc la adresa țării când suntem tratați ca cetățeni de mâna a doua în contextul în care, deși am împlinit toate cerințele, nu suntem lăsați să intrăm complet în spațiul Schengen!

Așa cum era de așteptat, Guvernul României lucrează ca o marionetă și prin vocea premierului covrigar Marcel Ciolacu vrea să modifice textul proiectului și să spună că România este sclava Comisiei Euroene și că nu interesele U.E. sunt peste cele ale țării noastre. Poate este timpul ca în fruntea țării să vină oameni competenți, patrioți, care să înţeleagă necesitatea ca țara noastră să își impună punctul de vedere la nivel european.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 august 2024
12 august 2024