Prima pagină » Actualitate » România va acorda Ucrainei un ajutor umanitar în produse alimentare. Valoare totală de 562 milioane de lei
România va acorda Ucrainei un ajutor umanitar în produse alimentare. Valoare totală de 562 milioane de lei

România va acorda Ucrainei un ajutor umanitar în produse alimentare. Valoare totală de 562 milioane de lei

22 mart. 2023, 21:00, 12 ,
BZI.ro, în Actualitate

Guvernul a aprobat, miercuri, acordarea unui nou ajutor umanitar extern de urgenţă pentru Ucraina. România va acorda Ucrainei un ajutor umanitar constând în produse alimentare în valoare totală de 562 milioane de lei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Este vorba de un ajutor umanitar, cu titlu gratuit, constând în alimente în valoare de 562 de milioane de lei, care vor veni în sprijinul populaţiei puternic afectate de agresiunea militară rusă asupra ţării vecine”, a spus Cărbunaru.

„Aceste produse vor fi gestionate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, urmând a se face predarea lor la Punctul de frontieră Siret. Desigur, demersurile diplomatice sunt gestionate cu ajutorul Ministerului Afacerilor Externe”, a precizat Dan Cărbunaru în cadrul unei conferinţe de presă.

Marea Britanie va furniza Ucrainei proiectile pe bază de uraniu sărăcit

Marea Britanie va furniza Ucrainei proiectile pe bază de uraniu sărăcit și a insistat că au un risc scăzut de radiații, adăugând că acestea nu au nicio legătură cu armele nucleare și calificând reacția Moscovei, care a numit această decizie drept un nou pas către o „coliziune nucleară”, drept o „încercare deliberată de a dezinforma”, scrie BBC.

Marea Britanie va include obuze perforante care conţin uraniu sărăcit în pachetul celor 14 tancuri Challenger 2 pe care le va oferi Ucrainei, a anunțat ministerul britanic. Uraniul sărăcit „este o componentă standard și nu are nimic de-a face cu armele nucleare”, a declarat Ministerul Apărării.

Ministerul britanic de Externe, a dat asigurări că nu este vorba de nicio escaladare spre un conflict nuclear. „Singura ţară din lume care evocă probleme de tip nuclear este Rusia”, a afirmat James Cleverly, citat de site-ul Tagesschau.de.

Ajutorul militar al SUA pentru Ucraina, luat la bani mărunți în Congresul american

Camera Reprezentanților din SUA, aflată sub controlul opoziției republicane, a anunțat organizarea de audieri privind asistența masivă oferită de Administrația Joe Biden Ucrainei pentru a respinge invazia militară rusă.

alimenteCongresmanul republican Mike McCaul, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanților, a anunțat că va organiza, miercurea viitoare, o sesiune de audieri cu tema „Supravegherea, Transparența și Responsabilitatea privind asistența acordată Ucrainei”.

La audieri vor fi convocați inspectorii generali din cadrul Departamentului de Stat, Departamentului Apărării şi Agenției americane pentru Dezvoltare Internațională, potrivit CNN.

Republicanii intenționează astfel să analizeze atent ajutorul în valoare de 32 de miliarde de dolari oferit până în prezent Kievului.

Evoluția vine în contextul în care unii politicieni republicani au exprimat rezerve privind continuarea furnizării de asistență Ucrainei.

Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, considerat printre favoriții în viitoarea cursă pentru desemnarea candidatului prezidențial republican, a descris recent invazia rusă în Ucraina drept „dispută teritorială”.

Comentarii
  • ai nostri mor de foame si……………

  • vom iesi in strada daca tradatorii de la guvernare nai ajuta ucraina cu armament sau alimente sau alt ahutor!!!!

    Sa ca bag in piz- da mami voastre guvernanti , parlamentari in frunte cu Iohanis – dulapul, mutalau. Gataaaaaa cu ajutorul la ucrainienii nazisti! Suntem bun popor foarte bun dar acesti barbari isi bat joc prea tare de romani si Romania

  • De la atata sapat la Bistroe li s-a facut foame si noi le dam papa. Mari pampalai mai suntem!

  • revoltaaaaaaaaa venim la Cotroceni, promitem

    Oare asa – zisii guvernanti chiar nu citesc presa nu stiu sau nu vor sa stie ca poporul roman a ajuns la limita supiortabilului cu foamea si sărăcia si Romania clocoteste de revolta? TREBUIE SA MERGEM URGENT LA COTROCENI sa-i dam afara pe toti trădătorii slugile intereselor străine in Romania, ei care sunt intretinuri pe spatele poporului roman de care isi bat joc slugile umile ale ucrainienilor si ale Europei. Dupa esecul Shengen trebuia dati jos roti nemernicii si trădătorii. Dar ei inca sunt acolo numai ca sa distrugă tara si sa ne distruga. Poporul roman moare de foame si idiotii de la guvernare trimit ajutoare alimentare sume uriase la Ucraina. Va uram idiotilor , va macelarim ca in 1989!!!!!!!!!!!!!! Iată de ce Zelenski isi bate joc de romanii din teritoriile romaneste ocupate de Ucraina, iată de ce comanda el piticul drogat in Bistroe , iată de ce ne baga in tara fortat cereale contaminate, iată de ce am ajuns presul Europei si al Ucrainei pentru ca slugile tradatoare ingenuncheaza Romania si am devenit niste dobitoci pentru ca AVEM LA GUVERNARE NISTE DOBITOCi. Dulapul,- zis iohanis tradatorul , parlamentul, tot guvernul VA RUGAM DUCETi- VA PE FRONT SI APARATI- VA TARA.MAMA UCRAINA SA SCAPAM DEVOI – CARNE DE TUN SI PUPATI- L IN KUr PE DICTATORUL Zelinki ORI VA MACELARIM NOi!!!!!!!!! SUKA UCRAINA SUKA ZELINSKI. Afaraaaaaa ucrainienii din tara!!!!!!!!!!!!!!!!! Ii macelarim!

  • 22 Decembrie 1989

    Si Ungaria trimite ajutoare cu armament si ajutoare alimentare si alte ajutoare de câteva zeci de milioane de euro ca idiotii de la guvernul Romaniei?Nu. Orban isi apara poporul si nu este un trădător, in plus toti ungurii ar iesi in strada daca Orban ar face asa ceva . Mai anonimule de sus cu ,, mari pampalai mai suntem” Adica poporul tot este pampalau ca nu iesim in strada sau ce vrei sa spui?Sau cei de la guvernare sunt pampalai? Pentru trădătorii si pampalaii care ne distrug tara ne faci si pe noi toti pampalai? Sigur ai vrut ai vrut sa spui ca suntem pampalai ca nu dam jos toti mizerabilii de la guvernare . Gata cu ajutoarele la Ucraina nazista, gata avem prea multe muritori de foame in Romania. Jos tradatorul Iohanis guvernul trădător, adiooo voturi PNL si PSD , zero voturi vom vota un partid care merita. Cu furcile trebuie sa mergem la Bucuresti sa- i nimicim!

  • Romania educata are 160 miliarde datorii si inca imprumuta. Plătim noi cei care am mai rămas in aceasta colonie numita Romanie pe cale de dispariție de pe harta lumii. Acest guvern si iohanis cum de- si permite sa arunce la ucrsinieni atâtea sute de milioane de lei si noi romanii nu avem o pâine pe masa
    Pana cand mai suportam oare? Si Ucrainienii isi bat joc de Iohanis si de guvernul asta prost. Zelenschi comanda in Romania, cu Bistroe si cu tot. Prostii dracului am ajuns din cauza voastră sa mergem la market ca la muzeu , ne este rusine ca suntem romani- hârtia igienică a toate tarile din cauza idiotilor slugi umile de la guvernare. Sfarsitul e aproape, alegeri anticipate , poate se schimba ceva.

  • Blocați vama.Romanii dezavantajați sărăciei de acest război al ambițiilor.Vrem conducători care sa nu mai vândă tara.Din toată clasa asta politica nici unul nu este bun.Toti fug după imaginea personala și înavuțire.MINCINOSI!

  • Doar atat? Haideti, ca Ukraina merita mai mult, nu-i asa?

  • Sa va voteze ucrainenii, boilor!!

  • Poporul roman este la limita suportabilului si guvernantii dau la ucrainieni alimente de 600 milioane . Romanii nu au ce pune pe masa si guvernul da 600 milioane alimente la Ucraina care are mai mult decât noi. De Sf Paste romanii nu au ce pune pe masa. Foarte putini mai cumpara de Paste un miel, cas, cozonac.si iepurasul nu mai are ce pune nimic in cosulet pentru copilasii nostri. Doar parlamentarii isi permit ca au 40.000 lei / luna si guvernantii ca au de la 200.000 in sus . Importanti sunt parlamentarii si guvernantii si Ucraina noi romanii nu. JOS guvernantii, parlamentul, dulapul iohanis , jos PNL si PSD , ALEGERI ANTICIPATE vedeti voi toti cu care.partide votează romanii. Ne- a ajuns cutitul la os !!!! Fara PNL si PSD , zero voturi.

  • PNL si PSD sa va voteze doar ucrainienii, vrem ANTICIPATE

    Sa fie blocate toate vamile către Ucraina!,Sa fie blocate toate vamile către Ucraina! Alimentele sa le duca personal Iohanis in patria sa mama Ucraina cu avionul si sa inchirieze iar un avion privat cu 12.000 euro pe ora Lasa.ca…. Venim la Cotroceni…. ne pregătim încet si bine. Ucrainienii sa va dea voturi PNL si PSD!

  • ptr glodarii de mai sus

    uai prostalanilor scoateti capul dintre urechi,izmanarilor si nu mai mancati kkt rusesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *