Prima pagină » Local » România se întoarce în epoca comunistă! Ce se va întâmpla cu libertatea cetățenilor
România se întoarce în epoca comunistă! Ce se va întâmpla cu libertatea cetățenilor

România se întoarce în epoca comunistă! Ce se va întâmpla cu libertatea cetățenilor

19 iun. 2024, 13:30, 4 ,
în Local

O nouă lege stârnește panică printre români! Potrivit acesteia, filajul va deveni legal în țara noastră. Mai exact, Ministerului i se va permite legal să aibă acces la înregistrări, măsuri tehnice și organizatorice. Totodată, Ministerul Afacerilor Interne va fi împuternicit să decidă cine trebuie supus filării și înregistrării și cine anume trebuie protejat. Mai mult, aceste unități vor fi autorizate să realizeze înregistrări audio-video-foto în spațiul public, fără consimțământul persoanelor vizate! Totodată, unitățile nou înființate vor putea acționa doar pe baza unor „motive verosimile”. Lucru interpretabil, bineînțeles, căci de la astfel de premise ar fi pornit și fostul șef al SRI, Florian Coldea și vedem bine unde s-a ajuns.

Pentru cei care nu cunosc detaliile termenului, filajul este un mijloc al serviciului de informații care constă în urmărirea continuă și directă pe o perioada de timp a unei persoane sau supravegherea unor imobile și locuri de interes polițienesc. În acest scop se folosesc procedee și activități specifice, pentru culegerea unor date și informații, care sunt de interes pentru poliție. Urmărirea este filajul executat asupra persoanelor, iar supravegherea este filajul efectuat asupra unor imobile și locuri de interes polițienesc.

În general, o acțiune de filaj presupune mai multe momente succesive de urmărire și supraveghere determinate de particularitățile ce pot surveni in timpul desfășurării acțiunii. Astfel, pe timpul filajului unei persoane pot apărea numeroase momente când urmărirea este întreruptă. Mai exact, în momentul în care persoana în cauză a pătruns în diferite imobile (domiciliu, loc de muncă, instituții, întreprinderi), atunci cei care fac filajul nu au dreptul de a acționa. În acest caz, filajul se continuă prin supravegherea imobilelor respective. Urmărirea va fi reluată însă în momentul în care persoana în cauza părăsește respectivul imobil.

Iniţiativa legislativă a cetăţenilor privind monitorizarea românilor fără încuviințarea prealabilă a instanței

În ultimii ani, România a fost martora unor transformări semnificative, marcate de evenimente precum pandemia şi situaţia de război la graniţă. Aceste provocări au evidenţiat disfuncţionalităţi în cadrul instituţiilor statului, afectând direct drepturile şi libertăţile cetăţenilor, precum şi suveranitatea naţională.

Proiectul de revizuire propus, denumit “Constituţia Suveranităţii”, are ca obiectiv central consolidarea şi garantarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, restabilirea suveranităţii naţionale şi reaşezarea echilibrului puterilor în stat. Printre modificările preconizate se numără:

Interdicţia tratamentelor medicale experimentale fără consimţământul scris al pacientului, protejarea identităţii sexuale a copiilor, interdicţia monitorizării cetăţenilor fără aprobarea instanţei şi altele.

Interzicerea ocupării unor funcţii publice de către foşti membri ai serviciilor de informaţii şi organizarea exclusiv civilă a acestora.

Creşterea reprezentativităţii Parlamentului prin impunerea unui prag electoral de 1%, reducerea semnăturilor necesare pentru iniţiativele cetăţeneşti şi consolidarea prerogativelor legislative.

Modificarea componenţei Consiliului Superior al Magistraturii şi acordarea puterii Curţii Constituţionale de a constata neconstituţionalitatea unui tratat.

Un pas hotărât către “A Treia Republică” – Proiectul “Constituţia Suveranităţii” propune o reaşezare structurală a instituţiilor statului român, marcând o tranziţie către o nouă ordine constituţională. Respectând “Limitele revizuirii” stabilite de Constituţie, această iniţiativă reprezintă un angajament ferm faţă de suveranitatea naţională şi drepturile cetăţeneşti.

“Constituţia Suveranităţii” reprezintă un proiect de revizuire a Constituţiei României, axat pe consolidarea drepturilor cetăţenilor şi garantarea suveranităţii naţionale, adaptat la noile provocări şi schimbări sociale.

„Vreți să fie prevăzută în Constituție interdicția monitorizării cetățeanului român fără încuviințarea prealabilă a instanței?

Dacă DA, trebuie să strângem semnături pentru #ConstituțiaSuveranității !

DEVENIȚI VOLUNTARI înscriindu-vă la https://www.constitutiasuveranitatii.ro/deveniti-voluntar/ !!!

Vă reamintesc că avem DOAR 3 LUNI pentru a strânge 500.000 semnături pentru a trimite în Parlament proiectul de revizuire a Constituției publicat în Monitorul Oficial nr. 531/20204.

Dacă nu noi, atunci cine?

Dacă nu acum, atunci când?”

Comentarii
  • Bolsevismul si ceausismul sunt inlocuite cu legi si reguli facute de evrei. Ce explicatie poate fi la situatia in care presedintele PNL Iasi, Alexandru Muraru, da in judecata pe primul ministru al Ungariei Viktor Orban. Un partid, un sef de partid se ocupa de cetatenii care l-au ales, de nevoile lor, nu de primul ministru al altei tari. Foarte dubios.

  • evreii sunt cea mai spurcata nație, ar trebui făcut ceva cu ei, vreo groapa de gunoi mai mare ar trebui

  • STIU CE AI FĂCUT ASTĂ VARĂ

    Niște băieți obraznici și-au cam făcut de cap. Niște mizerii ordinare, care oricum nu rămân așa. Cam trebuie să și le asume. Să vedem cine mai pune botul la minciunile lor duse la rangul…, stiu ei care…

  • In orice țară din lume, în orice trib, un individ precum Coldea era demult ascuns pentru cel puțin 60 de ani. Ați auzit cumva pe ficusul cotrocean să scoată măcar un sunet despre individ? Păi cum să îndrăznească să-și deranjeze șeful? Ce e curios, e că nimeni din țara asta nu vra să vadă că prestidigitatorul Coldea este șeful mutului cotrocean!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024