Prima pagină » National » România se alătură țărilor ce trimit armament în Ucraina
România se alătură țărilor ce trimit armament în Ucraina

România se alătură țărilor ce trimit armament în Ucraina

10 iul. 2024, 17:58, 3 ,
BZI.ro, în National

În cadrul Summit-ului NATO de la Washington s-a luat decizia de a înarma Ucraina la un nivel fără precedent. Conform unui comunicat emis de către Casa Albă, Joe Biden, Klaus Iohannis, Giorgia Meloni, Olaf Scholz, Dick Schoof și Volodimir Zelenski au semnat o declarație comună pentru a trimite armament în Ucraina.

Liderii NATO înarmează Ucraina la un nivel fără precedent

NATO va trimite în Ucraina 5 sisteme Patriot, inclusiv cel deja trimis de către România, dar și un sistem SAMP-T donat de Italia. De asemenea, SUA și aliații din NATO vor trimite zeci de sisteme tactice de apărare aeriană, inclusiv NASAMS, HAWKs, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS și sisteme Gepard.

”Declarație comună privind consolidarea apărării aeriene a Ucrainei a președintelui SUA, Joseph R. Biden, premierului olandez Dick Schoof, cancelarului german Olaf Scholz, premierului italian Giorgia Meloni, președintelui român Klaus Iohannis și președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Ne-am angajat să furnizăm Ucrainei capacități suplimentare de apărare aeriană pentru a se apăra de agresiunea continuă a Rusiei, inclusiv de atacurile deliberate ale Rusiei asupra orașelor ucrainene și a infrastructurii civile și critice.

Astăzi, anunțăm că, în mod colectiv, furnizăm Ucrainei sisteme strategice de apărare aeriană suplimentare, inclusiv baterii Patriot suplimentare donate de Statele Unite, Germania și România; componente Patriot donate de Țările de Jos și alți parteneri pentru a permite funcționarea unei baterii Patriot suplimentare; și un sistem SAMP-T suplimentar donat de Italia. Aceste cinci sisteme strategice de apărare aeriană vor contribui la protejarea orașelor, civililor și soldaților ucraineni, iar noi ne coordonăm îndeaproape cu guvernul ucrainean, astfel încât aceste sisteme să poată fi utilizate rapid. Lucrăm la anunțarea în acest an a altor sisteme strategice de apărare aeriană pentru Ucraina.

În plus, în lunile următoare, Statele Unite și partenerii intenționează să furnizeze Ucrainei zeci de sisteme tactice de apărare aeriană, inclusiv NASAMS, HAWKs, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS și sisteme Gepard. Aceste sisteme vor extinde și consolida în continuare acoperirea de apărare aeriană a Ucrainei. Mai mulți aliați – inclusiv Canada, Norvegia, Spania și Regatul Unit – vor continua să joace un rol esențial în furnizarea acestor sisteme, iar mulți alți susținători ai Ucrainei vor contribui la furnizarea de interceptoare. În ceea ce le privește, Statele Unite vor modifica secvența livrărilor planificate din vânzările militare externe de interceptoare critice de apărare aeriană în coordonare cu partenerii, astfel încât acestea să fie livrate Ucrainei, furnizând Ucrainei sute de interceptoare de apărare aeriană suplimentare în cursul anului viitor.

Pe măsură ce consolidăm apărarea aeriană a Ucrainei, suntem recunoscători coaliției de peste 50 de țări care continuă să ofere asistență de securitate Ucrainei, precum și Inițiativei de acțiune imediată privind apărarea aeriană – în cadrul căreia partenerii s-au angajat să sprijine apărarea aeriană a Ucrainei cu peste 1 miliard de dolari – și Coaliției privind capacitatea integrată de apărare aeriană și antirachetă, condusă de Germania și Franța. De asemenea, salutăm activitatea NATO de sprijinire a eforturilor Ucrainei de a dezvolta o arhitectură integrată de apărare antiaeriană și antirachetă interoperabilă cu NATO. Mesajul nostru către Moscova și către întreaga lume este clar: sprijinul nostru pentru Ucraina este puternic și neclintit.”, arată un comunicat de presă al Casei Albe.

Comentarii
  • Jegul criminal de JohnAnuss….. o tirfa de sluga puroiata!!!!

  • Zele câștiga războiul un an de zile cu tancurile americane si occidentale. Acum o să îl câștige din nou cu avioanele promise 🤑🤥🤣 Power clovnu Zele 🤡 îmi place de el. E pozitiv omul de la prafuri după cum gesticulează in filmari. 😂 El câștigă războiul doar când e pe prafuri.

  • Pe români i-a întrebat cineva ? Sau Johana’s este România ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *