Prima pagină » Sport » România, salt impresionant în clasamentul FIFA, după meciurile din noiembrie. Anunțul oficial, amânat
România, salt impresionant în clasamentul FIFA, după meciurile din noiembrie. Anunțul oficial, amânat

România, salt impresionant în clasamentul FIFA, după meciurile din noiembrie. Anunțul oficial, amânat

27 nov. 2020, 02:00,
în Sport

Naționala României a reușit un salt de șapte locuri și se află pe poziția a 37-a în clasamentul Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) dat publicității joi, astfel că se va afla în a doua urnă valorică pentru tragerea la sorți a grupelor preliminare europene pentru Cupa Mondială din 2022, potrivit site-ului FRF.
FRF a revenit cu precizarea că actualizarea clasamentului FIFA va fi făcută vineri, după ce „a fost publicată pe site-ul forului mondial pentru câteva minute”.
România, locul 37 în clasamentul FIFA și urna a doua în preliminariile CM 2022.

Anunțul oficial, amânat cu o zi

„Ulterior, FIFA a revenit și a comunicat asociațiilor naționale că actualizarea se va face, de fapt, mâine, amânare pricinuită de decesul lui Diego Armando Maradona.
Din dorința de a informa cât mai prompt și corect iubitorii fotbalului, echipa FRF.ro a elaborat și promovat pe canalele oficiale de comunicare materialele ce reflectă noua ierarhie publicată temporar pe site-ul oficial FIFA. Acestea vor fi prezentate mâine, după decizia FIFA de a relua publicarea”.

România, cel mai mare salt în noiembrie, alături de Ungaria

Progresul reprezentativei României vine după rezultatele înregistrate în noiembrie, 5-3 cu Belarus în meci amical, 3-0 cu Norvegia la „masa verde” și 1-1 cu Irlanda de Nord, în deplasare, ultimele două în Liga Națiunilor.
România și Ungaria sunt reprezentativele europene cu cea mai mare evoluție față de luna trecută – salt de șapte poziții.

România se află în primele 20 de echipe ale Europei și va fi în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru Mondialul din Qatar, ceremonie programată în data de 7 decembrie.
Cele 55 de reprezentative europene vor fi împărțite în șase urne valorice, primele cinci de câte 10 echipe, ultima de 5 echipe. Vor fi stabilite, prin tragere la sorți, 10 grupe de câte 5 și 6 echipe. Câștigătoarele celor 10 grupe se vor califica la CM 2022, ocupantele locurilor secunde vor intra într-o serie de două baraje pentru a stabili ultimele trei echipe europene calificate.

Urnele pentru tragerea la sorți a grupelor preliminare CM 2022:

Urna 1: Belgia, Franța, Anglia, Portugalia, Spania, Italia, Croația, Danemarca, Germania, Olanda;
Urna 2: Elveția, țara Galilor, Polonia, Suedia, Austria, Ucraina, Serbia, Turcia, Slovacia, România;
Urna 3: Rusia, Ungaria, Irlanda, Cehia, Norvegia, Irlanda de Nord, Islanda, Scoția, Grecia, Finlanda;
Urna 4: Bosnia-Herțegovina, Slovenia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Albania, Bulgaria, Israel, Belarus, Georgia, Luxemburg;
Urna 5: Armenia, Cipru, Insulele Feroe, Azerbaidjan, Estonia, Kosovo, Kazahstan, Lituania, Letonia, Andorra;
Urna 6: Malta, Moldova, Liechtenstein, Gibraltar, San Marino.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *