Prima pagină » Sport » România riscă să piardă următoarele turnee finale! Bogdan Burcea, concluzii dure după eșecul de la Campionatul European
România riscă să piardă următoarele turnee finale! Bogdan Burcea, concluzii dure după eșecul de la Campionatul European

România riscă să piardă următoarele turnee finale! Bogdan Burcea, concluzii dure după eșecul de la Campionatul European

12 dec. 2020, 02:00,
BZI.ro, în Sport

Antrenorul naționalei de handbal feminin, Bogdan Burcea, a declarat, vineri, că este necesară o reconstrucție a echipei și că trebuie să existe încredere în jucătoarele „care vin din urmă”, el menționând că altfel nu vor mai fi prezențe la următoarele turnee finale.

„Din păcate, jocul a fost lipsit de consistență ieri, nu am arătat nimic care să ne facă să sperăm la un rezultat pozitiv așa cum am făcut la meciurile anterioare. Abordarea nu a arătat unitate și apărare. Am sesizat o stare de agitație pe care din păcate nu am reușit nici la pauză să o punem la punct, iar rezultatul a fost nefast, nedorit, însă real. Asta este. Spuneam în urmă cu două zile că aceste sportive ne-au obișnuit cu un nivel foarte bun. Trebuie să admitem, totuși că este apogeul unei generații și merită felicitări și aprecierea tuturor pentru aceste lucruri.

Și la acest turneu final, indiferent de condiții, nimeni dintre noi nu s-a prezentat aici să piardă și să scriem istorii negative, recorduri negative. Dar trebuie să începem o reconstrucție, să girăm aceste tinere jucătoare, altfel nu va exista viitor și nu vor fi prezențe la următoare turnee finale. Însă cred că România are această putere, chiar dacă avem resurse limitate din punct de vedere uman. Cred că sunt niște jucătoare care vin din urmă, însă trebuie să avem răbdare cu ele, să avem încredere în ele, să facem tot posibilul să evolueze la cluburi, după care în mod sigur rezultatele vor apărea și la echipa națională”, a spus Burcea.

Mentalul jucătoarelor este foarte important

Antrenorul a precizat că în acest moment, după înfrângerea de joi, mentalul jucătoarelor este foarte important.

„Este foarte greu, se vede cu ochiul liber că nu am reușit înainte, în pregătire, să facem tot ceea ce ne-am dorit, să acoperim tactic tot ce ar fi trebuit sau să impunem prin prezența noastră, însă cred că mentalul în acest moment este important pentru ele, trebuie să subliniem chiar dacă puține sau aproape deloc, lucruri bune. Trebuie să ridice fruntea sus, să se autoevalueze corect din punct de vedere al prestației și să facem tot posibilul ca astfel de evoluții să nu mai apară în următoarele meciuri”.

Bogdan Burcea a mai declarat că aceasta este o perioadă de tranziție pentru echipa națională.

„Este o perioadă de tranziție pentru echipa națională, mult mai devreme se impuneau anumite reguli în România pentru a putea susține jucătoarele. Trebuie fie să te duci la rezultat până în ultima clipă și să mizezi pe aceiași oameni, fie să îndrumi jucătoarele unde să meargă și apoi să le promovezi la echipa națională. Sunt sportive ca Neagu, Buceschi, cu foarte multe finale, și-au făcut datoria, încearcă în continuare să ajute echipa națională clar, însă trebuie să creștem, să construim și viitoarea echipă națională”.

România mai are de jucat cu Ungaria și Olanda

Naționala de handbal feminin a României a fost învinsă, joi, de reprezentativa Croației, scor 25-20 (14-10), în primul meci din grupa principală II, la Campionatul European din Danemarca. În urma rezultatului, Croația rămâne neînvinsă la Europene și devine liderul grupei, cu 6 puncte. România are 0 puncte. Croația a învins pentru prima dată România la un Campionat European.
Următoarele două partide din grupa II pentru România vor avea loc în 14 și 15 decembrie, cu Ungaria, respectiv Olanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *