Prima pagină » Actualitate » S-a decis! România nu a intrat în spațiul Schengen. Austria și Olanda au votat împotrivă
S-a decis! România nu a intrat în spațiul Schengen. Austria și Olanda au votat împotrivă

S-a decis! România nu a intrat în spațiul Schengen. Austria și Olanda au votat împotrivă

08 dec. 2022, 15:31, 16 ,
în Actualitate

Astăzi, 8 decembrie 2022, s-a votat împotriva aderării României la spațiul Schengen. Austria a rămas fermă pe poziții și a votat împotriva României.

Miniştrii de Interne din Uniunea Europeană s-au reunit la Bruxelles, în cadrul Consiliului pentru Afaceri Interne (JAI), având ca prim punct pe ordinea de zi Spaţiul Schengen şi extinderea sa către România, Bulgaria şi Croaţia.

Până în momentul de față, sursele spun că Austria a votat împotriva României, iar Olanda a votat împotiva Bulgariei.

Spaţiul Schengen este o politică adoptată a Uniunii Europene prin care statele membre elimină toate tipurile de control la frontierele reciproce. În prezent la Spaţiul Schengen au aderat 26 de ţări. Dintre acestea, patru nu fac parte din Uniunea Europeană: Norvegia, Islanda, Elveţia şi Lichtenstein, în timp ce patru state – România, Bulgaria, Croaţia şi Cipru – sunt membre UE, dar nu au fost admise în Schengen. Orice decizie legată de Spaţiul Schengen trebuie discutată mai întâi în Consiliul Schengen, din care fac parte toate ţările care au fost primite în spaţiul de liberă circulaţie.

Alte teme de discuţie în Consiliul JAI se referă la migraţie şi azil, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, abuzuri sexuale asupra copiilor şi rezilienţa infrastructurii critice.

România şi Bulgaria aşteaptă din 2011 să intre în Schengen. De peste 10 ani, România îndeplinește condițiile de aderare la spațiul Schengen, însă aderarea a fost blocată de mai multe ori la nivel politic.

Comentarii
  • Ceea ce se intampla azi este si rezultatul atitudinii impotriva Romaniei a tradatorilor de tara macoveica, preda, ciolos, cucuveaua si altii carora nu le mai ajungea gura sa vorbeasca despre ce corupta si putreda e aceasta tara. Va amintiti de anii trecuti si de consiliile Jai? In afara de asta, daca toti se ploconesc , stau in genunchi, cine sa aiba un minim respect pentru romani si Romania?

  • De ce,va mirati ca Austria a votat impotriva aderarii Romaniei in Schenghen asta este rezultatul esecul politicii USL 2.0 iar vinovatii sint Klaus Johannis Nicolae Ciuca si Maricel Ciolacu si nu vom intra nici peste 10 luni adica in 8-10 octombrie 2023 jocurile au fost facute democratia in Romania a fost si este un,esec total eu cred ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana de la 1 Ianuarie 2007 a fost si este un mare esec nu am fost doriti ca tara de la inceput in Uniunea Europeana daca da de ce ne-au mai primit deezamagirea romanilor este mare si s-ar putea sa ceara iesirea Romaniei din Uniunea Europeana la fel si Bulgaria si Croatia s-ar putea sa ceara acelasi lucru.

  • Vrem,demisiile de urgenta a lui Klaus Johannis al premierului Nicolae Ciuca si al presedintelui PSD Maricel Ciolacu si demiterea guvernului si di dizolvarea parlamentului si sa se faca alegeri anticipate viaqr romanii sa vina sa voteze cu cine vor eu tare ma tem ca nu va veni nimeni sa mai voteze fiindca,numai au incredere in actuala clasa politica.

  • sclavii din colonie inapoi la lucru! repejor!

  • Conform Wikipedia despre filmul istoric românesc „Mihai Viteazul” , regizat în 1971 de Sergiu Nicolaescu după scenariul lui Titus Popovici, la ORDINELE IMPARATULUI RUDOLF II, influențat de sfetnicul Maximilian, generalul Basta DISPUNE ASASINAREA DOMNITORULUI ROMÂN. Mihai Viteazul a fost asasinat la 9 august 1601, pe câmpia Turzii (la 3 km sud de Turda) – sursa Wikipedia.

  • Austriacu cu bușteni

    De maine , vom vedea clar , scolioza politrucilor romani.
    Contramasuri?
    1.Eu, persoana juridica , renunt , la cardul ING
    2 Reifeiserbank s-a spalat pe bot
    3.OMV deja am uitat

    4 Cunoasteti emigranti care vor sa ajunga in Austria? Ajutati-i!
    5.Sunt sigur ca cei din frontiera nu vor mai fi foarte vigilenti(de scarba )

  • @Iesanul…Care din cei trei nominalizati de tine fa e parte din USL???? SFU boule

  • Multumim Austria!

    Sunt statiuni de ski mult mai frumoase in nordul Italiei iar italienii au fost mereu gazde bune. Avem si alte lanturi de benzinarii.

  • Acest trio sunt rusinea neamului romanesc. De maine dimineata ar trebui sa plece din tara. Iar companiile austriece sa treaca acasa la ele, pentru ca tara noastra nu este sigura.Ambasadorul Austriei ar trebui trimis acasa si el cu toata clica. DE MAINE!

  • Va cer 5 miutete din viata voastra de soferi. Blocati OMV , nu alimentati , stati la rand , aratati nr. de inmatriculare la toate camerele si continuati calatoria. Ne intalnim maine la OMV

  • ostereich uber alles

    Patria mama a lui hitler nu ne vrea in schengen? O tzara condusa de niste nazisti ordinari prieteni cu criminalul putin nu ne vrea in schengen? Atunci ma piiishhh pe ue daca nu ii da afara pe jegurile de austrieci!

  • Aceste scarbe sfidatoare de nehamer si karner nu au facut decat sa starneasca ura a 30 milioane de cetateni a 2 state UE pe cei 9 milioane de dobitoci austrieci care accepta sa fie cindusi de astfel de dobitocu. Mare realizare pt austria! Si mai ales pt firmele austriece! Adio omv, raifeisen etc! Mooooie austriei!

  • si asa intrau toate cacaturile in tara, daca intram in schengen intra la liber droguri arme si alte lucruri ilegale, in tara!

  • Aiurea, majoritatea comentariilor.
    Votul pt blocare a fost stabilit de mult, si nu de olanda sau austria ci de capii u,e
    Nu au cum, nu pot sa ne asigure intrarea in schengen deoarece in u,e ar intra un aflux dezastru de materiale si emigranti din Orient;
    Doar daca pica Bulgaria si intra doar Romania, care ar fi avut de castigat enorm prin vama tranzit ; dar asta nu convine lupilor din occident.

  • uin dragos sireteanu

    vezi la biblioteca comunala de pe coted des neiges – un documentar – care se distribuie gratuit – in care tiganii s-au descoperit descendentii unui trib – vechi – numit ROMA – se specifica clar ca nu este vorba de orasul ROMA – capitala imperiului roman –
    si ca se numesc ROMANI

    suntem incarcati cu un numar imens de emigranti ilegali

  • uin dragos sireteanu

    vezi la biblioteca comunala de pe coted des neiges – un documentar – care se distribuie gratuit – in care tiganii s-au descoperit descendentii unui trib – vechi – numit ROMA – se specifica clar ca nu este vorba de orasul ROMA – capitala imperiului roman –
    si ca se numesc ROMANI

    suntem incarcati cu un numar imens de emigranti ilegali

    oamenii vorbesc limba romana fara accent – si vin din tari arabe sau palistan india – cu intentia de a cuceri AMERICA si pe cei care i-au saracit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *