Prima pagină » Actualitate » România protestează după mesajul preşedintei Ungariei. Katalin Novák: „Nu lăsa să piară Ardealul, Doamne”
România protestează după mesajul preşedintei Ungariei. Katalin Novák: „Nu lăsa să piară Ardealul, Doamne”

România protestează după mesajul preşedintei Ungariei. Katalin Novák: „Nu lăsa să piară Ardealul, Doamne”

28 mai 2023, 21:41, 7 ,
BZI.ro, în Actualitate

Ministerul Afacerilor Externe anunță duminică, într-un comunicat de presă, că i-a transmis ambasadorului Ungariei la Bucureşti dezaprobarea fermă a României cu privire la mesajele publice neadecvate transmise de preşedinta Ungariei, Katalin Novák, în contextul vizitei private şi participării la tradiţionalul pelerinaj de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, conform news.ro.

„MAE român l-a contactat prompt pe ambasadorul Ungariei în România şi a transmis dezaprobarea fermă cu privire la faptul că, în pofida repetatelor apeluri ale părţii române la manifestarea reţinerii în declaraţii şi mesaje publice în contextul vizitelor private efectuate de oficiali şi politicieni ungari în România, şi în contextul vizitei din aceste zile au fost lansate mesaje publice neadecvate, precum cel care vizează o regiune istorică a României”, arată comunicatul de presă al Ministerului de Externe.

Katalin Novák: „Nu lăsa să piară Ardealul, Doamne”

Sute de mii de oameni, inclusiv din Ungaria, Australia, Suedia şi SUA, au participat sâmbătă la tradiţionalul pelerinaj de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, considerat cel mai mare din Europa Centrală şi de Est, Printre cei prezenţi s-a aflat şi preşedinta Ungariei Katalin Novák. Ministrul român al Sportului Eduard Novak a ajuns de la Bucureşti cu bicicleta, după mai mult de 9 ore de pedalat.

Ulterior participării, preşedinta Ungariei a publicat, pe pagina ei de Facebook, un material video cu aşa-zisul imn al Ţinutului Secuiesc. Postare a fost însoţită de mesajul „Nu lăsa să piară Ardealul, Doamne”.

Sursa citată mai spune că „a mai fost precizat faptul că astfel de declaraţii nu corespund dezideratului promovării unei relaţii pragmatice, de bună vecinătate şi colaborare dintre cele două ţări, în interesul nemijlocit al cetăţenilor români şi ungari indiferent de etnie, precum şi spiritului Tratatului de înţelegere, cooperare şi bună vecinătate dintre România şi Republica Ungară (semnat la Timişoara, la 16 septembrie 1996) şi Declaraţiei de Parteneriat Strategic dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare pentru Europa secolului XXI (adoptată la Budapesta, la 29 noiembrie 2002)”.

Comentarii
  • nici nu s-a sters bine la gura de la sp3rma soldatilor rusi si a inceput sa vorbeasca de romania

  • Asta-i raspuns? Un sir de vorbe goale?

  • „Ministerul Afacerilor Externe transmite […] că i-a transmis ambasadorului”… :))))
    S-au terminat cuvintele limbii române, „jurnalistule”?!

  • Articol „sters”, care nu reflecta indignarea cu adevarat a romanilor.Nu mai vorbesc despre mesajul Externelor, care este ceva asa de „foaie verde” am facut-o si pe asta. Asociatiile de presa din Romania, ONG-urile, Ministerele… toate, dar toate, trebuie sa declanseze in limita normalului, a eticii, a legilor si Tratatelor, o ampla campanie in care sa se atraga atentia ungurilor(in special acestor infatuati politicieni ai lor). Daca romanii nu vor reactiona, prin cele mai dure masuri, ajungandu-se chiar la interzicerea patrunderii pe teritoriul Romaniei a acestor politicieni ce periodic atata poporul roman si il dezbina, vom fi carpa de sters pe jos a acestor neica nimeni. TREZITI-VA PRESA ROMANEASCA!

  • …sa iasa definitiv de la guvernare maghiarii ca nu fac nimic, decat sa incaseze doldora salarii…iar individa aia sa citeasca istoria ca nu le apartine lor nimic din teritoriul Romaniei. Un student de la ei spunea nu de mult ca asa au fost informati precum ca romanii i-au luat din teritoriul lor. ca sa vezi ce tampenii de politici se vehiculeaza pe la ei

  • Cretina asta a Ungariei de ce vine prea des in vizite private in tara noastra ? Vine ca la ea acasa, ca intr-o tara fara stapan, stapani? De ce autoritatile romane permit aceste vizite private, aceste mizerii, aceste afirmatii mincinoase, jignitoare, revoltatoareeeeeee ale acestei mizerabile? DACA INTR-O ZI VA FI FUGARITA SI I SE VA PUNE VIATA IN GRAV PERICOL PENTRU CA INTRECE ORICE LIMITE CU INVRAJBIRILE MINCINOASE INTRE BOZGORII UNGURI SI ROMANI SI CU PRETENTII TERITORIILE IN TARA NOASTRA UNDE UNGURII NU AU NICIUN MILIMETRU DE TERITORIU?Vizitele private nu asigura protectia si securitatea oficialitatilor straine ca vizitele oficiale. De ce nu vine in vizita oficiala?Daca Romania va accepta in tacere aceste manifestari mincinoase si foarte revoltatoare ale lui NOVAK SI ALE UNGURILOR , acesti porci unguri vor avea in continuare tupeul din ce in ce mai obraznic ca si cum intreaga ROMANIE este o COLONIE a UNGARIEI, o TARA VASALA pentru ca asa ne si considera. CHIAR ASA A AJUNS ROMANIA ?Trebuie ca autoritatile sa taie in carne vie cu acesti porci unguri, totul are o limita. Revoltatoooor! Romania mai are autoritati, presedinte? SAU PERMITEM TOT RAHATUL LA TOTI RAHATII CU MARE SUPUSENIE……

  • In caz ca ruZia castiga razbelul adio Ardeal ungurii nu sug plua la orci degeaba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *