Prima pagină » National » România produce ploaie artificială din 2022: „Avem deja 20 de generatoare terestre”
România produce ploaie artificială din 2022: „Avem deja 20 de generatoare terestre”

România produce ploaie artificială din 2022: „Avem deja 20 de generatoare terestre”

19 iul. 2024, 15:40, 1 ,
în National

România produce ploaie artificială. Nu este o teorie a conspirației, ci o știre oficială din 2022. Atunci, autoritățile au prezentat un program de însămânțare a norilor, realizat cu ajutorul avioanelor care deversează substanțe. Bulgaria a venit să învețe de la noi.

În 2024, discuțiile s-au schimbat și cei care susțin că văd chemtrails pe cer înainte de schimbarea vremii sunt considerați conspiraționiști.

Unde şi când se va produce ploaie în mod artificial în România

Două avioane speciale, Bravo și Charlie, au zburat pentru a însămânța norii cu iodură de argint, stimulând astfel ploile. Aceste avioane au fost modificate pentru a transporta pe aripi 72 de torțe care ajută la stimularea ploilor.

Iodura de argint este eliberată în fața frontului atmosferic, condensând vaporii de apă astfel încât aceștia să ajungă la greutatea necesară pentru a cădea pe pământ sub formă de ploaie.

„Această aeronavă este echipată și cu două sisteme de ejectare a cartușelor montate sub aripi. Fiecare casetă conține 96 de cartușe ejectabile cu iodură de argint și clorură de calciu. Ca noutate, avem cartușe cu clorură de calciu acoperită cu dioxid de titan, un material foarte higroscopic, așteptându-ne să obținem rezultate mai bune pentru stimularea norilor calzi. Aceste cartușe sunt aprinse electronic din interiorul avionului, ori de câte ori primim comandă de la punctul de comandă, astfel intervenim exact acolo unde este nevoie”, explica directorul programului, conform Digi 24 în 2022.

Fondurile pentru aceste avioane provin prin PNRR, conform sursei citate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
17 august 2024
17 august 2024