Prima pagină » National » România primește ajutor din partea OMS. Mai multe concentratoare de oxigen vor ajunge în 180 de spitale din țară
România primește ajutor din partea OMS. Mai multe concentratoare de oxigen vor ajunge în 180 de spitale din țară

România primește ajutor din partea OMS. Mai multe concentratoare de oxigen vor ajunge în 180 de spitale din țară

05 nov. 2021, 15:15,
în National

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a făcut declarații într-o conferință de presă azi, 5 noiembrie 2021, susțintând faptul că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a trimis mai multe concentratoare de oxigen pentru România.

Acestea au ajuns în țară aseară și vor urma să fie distribuite către 180 de spitale care au făcut solicitări în acest sens.

OMS a dat României 200 de concentratoare de oxigen

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat a declarat că azi, 5 noiembrie 2021, în România au ajuns 200 de concentratoare de oxigen. Acestea vor fi distribuite către spitalele care au solicitat faptul că au nevoie de suplimentarea numărului de concentratoare. Fiecare dintre aceste spitale vor primi între 5-10 concentratoare a câte 8 litrii fiecare trimise de OMS.

„Au ajuns în cursul nopții. Ele vor pleca 180 către spitale, iar 20 vor fi păstrate pentru urgențe. În ultima perioadă am primit suport de la prieteni, de la ţări din cadrul Uniunii Europene, din afara Uniunii Europene, pentru lucruri care lipsesc în acest moment. Una dintre cele mai importante probleme a rămas cea a concentratoarelor de oxigen şi suportul pentru creşterea capacităţii de livrare de oxigen”, a declarat dr. Raed Arafat.

Delegație OMS în România

O delegaţie de experți din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a venit în România pentru a analiza situația valului patru și pentru a găsi responsabilii pentru rata mare de mortalitate din țară.

Aceștia s-au întâlnit cu mai multe autorități guvernamentale și din domeniul sănătății printre care joi, 4 noiembrie au avut o întâlnire la sediul CNCA. Discuțiile principale au pe care specialiştii le-au avut au fost pe tema accelerării campaniei de vaccinare, în special în mediul rural.

”Totodată, în cadrul întâlnirii s-au discutat principale bariere legate de campania de vaccinare, cu precădere în mediul rural, fiind amintite acţiunile suport organizate până la acest moment pentru susţinerea ritmului de vaccinare în zonele unde adresabilitatea este mai redusă”, a transmis CNCAV.

De asemenea, tot CNSU a adoptat o hotărâre prin care 90 de milione de măști de protecție au fost donate statului român. Acestea au fost oferite de către Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie.

Israel ajută România în lupta împotriva COVID-19

În ultima perioadă, mai multă țări au fost solitare României în ceea privește pandemia de Covid-19, oferind ajutor fie prin trimiterea de echipamente medicale, fie prin echipe medicale. Cel mai recent exemplu este cel al Israelului care a trimis mai multe concentratoare de oxigen iar săptămâna viitoare va ajunge în România și o echipă medicală.

„România este unul dintre cei mai buni și cei mai apropiați prieteni pe care îi are Israelul, iar relațiile bune dintre cele două țări au o istorie lungă. Suntem mândri de asistența pe care o oferim. Există relații strategice între cele două țări care includ o strânsă cooperare economică, de sănătate și cultură. Asistența acordată și echipa de medici care va sosi săptămâna viitoare sunt menite să ofere ajutor sistemului de sănătate românesc și să instruiască echipele medicale care se confruntă cu pandemia”, a declarat ambasadorul Israelului în România, David Saranga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *