Prima pagină » Actualitate » România pierde procesul intentat Comisiei Europene. Ungaria forțează autonomia Ținutului Secuiesc

România pierde procesul intentat Comisiei Europene. Ungaria forțează autonomia Ținutului Secuiesc

27 iun. 2024, 12:41,
BZI.ro, în Actualitate

România a pierdut recursul la Curtea de Justiție a Uniunii Europene într-un caz de mare importanță pentru țară. Este vorba despre contestarea deciziei Comisiei Europene de a accepta o inițiativă cetățenească a comunității maghiare din România, care solicită autonomia Ținutului Secuiesc. Această inițiativă este susținută ferm de Ungaria, care a participat activ în proces.

În cazul în care inițiativa va fi aprobată de Parlamentul European, există un risc semnificativ de pierdere a unor teritorii românești. Asta în contextul în care Guvernul PSD-PNL este complice la acest lucru. Este incredibil cum politicienii noștri stau impasibili la această mare problemă națională. Chiar nu mai există nicio urmă de patriotism la Nicolae Ciucă sau Marcel Ciolacu?

Guvernul PSD-PNL poate intra în istorie ca fiind Executivul care pierde teritorii românești

Guvernul PSD-PNL a păstrat tăcerea în privința unui eșec semnificativ la Curtea Europeană de Justiție, care a respins recursul României și a decis ca țara noastră să achite cheltuielile de judecată ale Curții și ale Comisiei Europene, împotriva căreia a fost înaintată plângerea.

Mai precis, cazul se referă la inițiativa cetățenească „Politica de coeziune pentru egalitatea regiunilor și menținerea culturilor regionale”, propusă de Comisia Permanentă a Consiliului Național Secuiesc și acceptată de Comisia Europeană pentru a urma cursul legislativ. România, reprezentată de avocați, a contestat această decizie la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, dar recursul a fost respins.

Inițiativa invocă mai multe reglementări europene, cum ar fi Recomandarea Consiliului Europei nr. 1201/1993, care prevede la art. 11:

„în regiunile unde sunt majoritari, membrii unei minorități naționale au dreptul la autorități locale sau autonome proprii ori la un statut special, corespunzător situației istorice și teritoriale specifice și conform legislației interne a statului”; Carta Europeană a Limbilor Regionale sau Minoritare, care definește zona de utilizare a unei limbi regionale sau minoritare ca fiind teritoriul geografic, și Recomandarea Consiliului Europei nr. 1334/2003, care la art. 16 enunță: „guvernul central trebuie să reacționeze cu înțelegere atunci când grupuri minoritare, mai ales dacă sunt numeroase și trăiesc de multă vreme pe teritoriul respectiv, solicită o mai mare libertate pentru a-și rezolva independent problemele”.

Să renunțați la cetățenie! Nu meritați să fiți români

Politicienii de la București trebuie să renunțe urgent la cetățenie pentru că nu merită să fie români. Este absolut șocant cum serviciile secrete maghiare ajutate de cele ruse reușesc să destabilizeze România, aliat al SUA și membru NATO! De altfel vedem că americanilor par să le convină această situație pentru că nu intervin deloc. Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și politicienii din Guvern/Parlament sunt doar niște sclavi care fac ce li se spune! Când este vorba despre interesul național aceștia sunt doar de formă!

”Dacă o regiune naţională este capabilă ca, prin capacităţile sale de autoorganizare, prin etica muncii bazată pe propria sa cultură şi datorită propriilor tradiţii să obţină un nivel de trai mai ridicat, atunci aceasta trebuie tratată ca parte a culturii regionale şi în niciun caz nu este permis să se elaboreze măsuri de limitare sau să se impună impozite suplimentare”, se arată în documentul citat.

Paradoxul este că se dorește crearea Ținutului Secuiesc în contextul în care România nu mai are etnici secui. Ultimul recensământ realizat anul trecut de Institutul Național de Statistică (INS) arată însă că în România nu mai există niciun secui, toți cei din Harghita, Covasna sau Mureș declarându-se maghiari.

La precedentele recensăminte se declaraseră secui 831 persoane în 1992, 532 persoane în 2002 și niciunul la precedentul recensământ.

Așadar, până când românii să îi mai suporte pe acești trădători de țară? Până când românii vor mai suporta această suprataxare, această bătaie de joc din partea Guvernului PSD-PNL? Este momentul că România să aibă un președinte patriot, un partid patriot, un Guvern care să lucreze pentru români!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *