Prima pagină » National » România, pe lista scurtă a programului Visa Waiver. Românii ar putea merge în Statele Unite ale Americii fără viză
România, pe lista scurtă a programului Visa Waiver. Românii ar putea merge în Statele Unite ale Americii fără viză

România, pe lista scurtă a programului Visa Waiver. Românii ar putea merge în Statele Unite ale Americii fără viză

27 oct. 2021, 09:23,
Elena Nicoleta Bujor, în National

Vești bune pentru români. Statele Unite ale Americii iau în considerare să adauge și România pe lista țărilor ai căror cetățeni pot veni în SUA fără viză pentru o ședere de până la 90 de zile, transmite presa internațională.

Alejandro Mayorkas, secretarul de stat pentru Securitate Internă a menționat, marți, 26 octombrie 2021, faptul că SUA au patru candidați pentru extinderea listei: România, Bulgaria, Israel și Cipru.

„Suntem foarte concentrați pe acest program”, a spus el, adăugând că acesta asigură „beneficii semnificative economice și de securitate”.

Mai mult decât atât. SUA au adăugat în luna septembrie a acestui an Croația pe lista țărilor incluse în programul Visa Waiver.

Roger Dow, directorul executiv al US Travel Association, a ținut să adauge că includerea Croației, stat cu o populație ceva mai mare de 4 milioane de locuitori, a adus economiei americane un impuls de circa 100 de milioane de dolari.

„De câte ori este adăugată o țară (în Visa Waiver), călătoriile explodează”, a arătat Roger Dow, directorul executiv al US Travel Association

De precizat este că în momentul de față sunt 40 de țări în programul Visa Waiver. Condițiile de admitere presupun o rată mai mică de 3 la sută a vizelor respinse pentru aplicanții care nu sunt imigranți, colaborarea strânsă cu agențiile polițienești și antiteroriste din SUA.

România și Israel se află pe „lista scurtă” pentru programul Visa Waiver

Reamintim faptul că în luna august a avut loc o întâlnire între președintele american Joe Biden și premierul israelian Naftali Bennett, unde liderul de la Casa Albă a precizat că administrația sa va întări cooperarea bilaterală cu Israel în beneficiul cetățenilor americani și israelieni, inclusiv prin demersuri de includere a statului evreu în Programul Visa Waiver.

Chestiunea includerii a fost dezbătută, de asemenea între secretarul pentru Securitate Internă și ambasadorul israelian în Statele Unite ale Americii.

Mai mult decât atât, în luna februarie, Alejandro Mayorkas a discutat cu Comisarul European pentru Afaceri Interne iar cei doi oficiali și-au exprimat „interesul constant pentru menținerea Acordului dintre UE și SUA privind înregistrarea numelor pasagerilor și pentru lucrul cu Bulgaria, Croația, Cipru și România în vederea atingerii condițiilor pentru Programul Visa Waiver”.

Pașii pentru a primi o viză temporară

Solicitanţii de vize temporare care doresc să se programeze trebuie să parcurgă următoarele proceduri:

Pasul 1: Să îşi pregătească o fotografie. Pentru cerinţele legate de fotografie, vă rugăm să vizitaţi următoarea pagină: www.ustraveldocs.com/ro

Pasul 2: Să îşi completeze online formularul de solicitare a vizei DS-160 la http://ceac.state.gov/genniv/ şi să tipărească pagina de confirmare la final.

Pasul 3: Să îşi creeze un profil pe pagina www.ustraveldocs.com/ro, să selecteze categoria de viză pe care doresc să o solicite şi apoi să tipărească ordinul de plată (cu cod de bare) ce conţine detaliile necesare pentru BRD.

Pasul 4: Să meargă la cea mai apropiată sucursală BRD pentru a achita taxa. BRD va elibera o chitanţă aferentă acestei plăti.

Pasul 5: Să facă programarea interviului de viză utilizând portalul de internet www.ustraveldocs.com/ro sau apelând numărul de telefon 031 780 0260 din România său (703)988-7105 din Statele Unite. Centrul de programări poate fi contactat şi utilizând Skype prin ustraveldocs–Romania.

Pasul 6: Să se prezinte la Secţia Consulară a Ambasadei cu toate documentele necesare pentru interviu în ziua stabilită.

Pasul 7: Paşapoartele cu vizele aprobate vor fi livrate gratuit de către TNT către una din locaţiile TNT din ţară. Pentru un serviciu mai rapid se poate opta pentru ridicarea paşaportului, în persoană, de la sediul TNT România SRL din Str. Aurel Vlaicu Nr. 49, cod poştal 075100, Otopeni, România.

Pentru eventuale lămuriri puteţi contacta centrul de programări la numerele menţionate mai sus sau prin email la adresa [email protected].

Puteţi de asemenea să contactaţi telefonic Secţia Consulară de luni până vineri între orele 14:00 şi 17:00 la numărul 021 270 6000. Detalii sunt disponibile şi pe pagină web www.ustraveldocs.com/ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *