Prima pagină » Actualitate » România mai are două cazuri de Coronavirus! Au fost CONFIRMATE – UPDATE
România mai are două cazuri de Coronavirus! Au fost CONFIRMATE - UPDATE

România mai are două cazuri de Coronavirus! Au fost CONFIRMATE – UPDATE

28 feb. 2020, 14:51,
în Actualitate

UPDATE: „Doamna cu Covid-19 nu este internată în acest moment. Aceasta urmează să intre la izolare. Că simptomatologie prezintă doar o tuse seacă.”, a declarat dr. Virgil Musta, Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara.

UPDATE: Cazul bărbatului din Maramureș: „Este vorba de un bărbat de 45 de ani care vine din afara zonelor carantinate. Acesta s-a întors în țară pe 25 februarie el fiind bolnav încă din Italia. Acolo a mers la medic și i s-a prescris tratament simptomatic. S-a întors acasă, în România, unde a mers iarăși la medic pentru că avea febră. A fost internat la clinica Boli infecțioase Maramureș unde a primit tratament simptomatic și se face testarea. Pentru că a început să se simtă din ce în ce mai rău, având insuficiență respiratorie, bărbatul a fost transferat la Cluj. Astăzi a venit confirmarea de pozitiv la coronavirus.”, a transmis Nelu Tătaru.

Cazul femeii din Timișoara: „Este o femeie de 38 de ani din Timișoara care pe 17 februarie merge o zi la Bergamo, se întoarce în România, iar pe 25 februarie prezintă un prim semn de stare alterată. Stare subfebrilă. Se prezintă la spital pe 27 pentru evaluare. Se face testare si merge acasă în izolare. Astăzi, și testul acesteia este confirmat pozitiv.”, a transmis dr. Raed Arafat.

”Femeia rămâne la centrul din Timișoara, iar bărbatul rămâne la centrul din Cluj”, a mai precizat secretarul de stat Nelu Tătaru.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a subliniat că cele două cazuri au venit din afara zonei unde este impusă carantinarea.

Știre inițială

În aceste momente, Nelu Tătaru, a anunţat într-o conferinţă de presă faptul că România mai are două cazuri de coronavirus confirmate. Un caz este al unui bărbat din Maramureş.

„Timişoara, 17 februarie, merge o zi la Bergamo în afara zonei. Pe 25 februarie prezintă un prim semn al stării de sănătate alterată. Se prezintă, deşi nu prezintă nicio simptomalogie. Astăzi, testul dumneaei este confirmat pozitiv. Aceste două cazuri rămân la una dintre cele cinci clinici de boli.”, a declarat Nelu Tătaru, secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *