În Studioul BZ LIVE, joi, 2 septembrie 2021, de la ora 15.00 continua şirul emisiunilor-dialog intitulate generic „România Inteligenta”. Astfel, despre viaţa, altruism, implicare, pasiune şi educaţie alături de prof. Ioana Diaconu de la Scoala Profesională de Industrie Alimentară, din localitatea Ţibana, judeţul Iaşi. De feamintit c` dasc`lul a a demarat o nouă campanie umanitară pentru copiii care provin din medii defavorizate. Aceasta este intitulata „Ajuta un copil în Parohia > Ţibana să înceapă şcoala”. „Indiferent dacă elevii vor începe anul şcolar în unităţile de învăţământ sau acasă, on-line, ei au nevoie de rechizitele de bază pentru a putea parcurge lecţiile la fiecare materie şi a efectua temele primite. Lista este lungă, nevoile sunt mari, însă ne dorim să oferim cât mai multor copii din Parohia Ţibana, proveniţi din medii defavorizate, câte un ghiozdan nou, complet echipat”, face apel prof. Ioana Diaconu.
Începerea şcolii se apropie cu paşi repezi şi, pentru mulţi elevi din mediul rural, acest lucru nu reprezintă neapărat un motiv de bucurie
Mai departe, aceasta arată ca începerea şcolii se apropie cu paşi repezi şi, pentru mulţi elevi din mediul rural, acest lucru nu reprezintă neapărat un motiv de bucurie. „Proveniţi din familii cu situaţii financiare precare, unii copilaşi nu vor avea nici anul acesta posibilitatea de a întâmpina noul an şcolar aşa cum se cuvine. Pentru mulţi dintre ei, visul de a avea un ghiozdan nou, un penar cu un personaj preferat, carioci, stilou sau caiete reprezintă încă, în România anului 2021, un ţel greu de realizat. Lista este lungă, nevoile sunt mari, însă ne dorim să oferim cât mai multor copii din Parohia Ţibana, proveniţi din medii defavorizate, câte un ghiozdan nou, complet echipat, care să conţină: rechizite, cărţi, materiale de igienă. Preţul unui ghiozdan echipat este de 300 de lei. Scoala trebuie să înceapă pentru toţi copiii şi niciun copil vulnerabil nu trebuie lăsat în afară educaţiei. Dumnezeu să vă răsplătească gândurile bune şi generozitatea cu care ne-aţi înconjurat de fiecare dată!”, completează prof. Ioana Diaconu.
Prof. Ioana Diaconu crede cu adevărat în importanţa educaţiei pentru a avea o lume normală şi evoluată
Prof. Ioana Diaconu preda Limba şi literatura română la Scoala Profesională de Industrie Alimentară din localitatea Ţibana, judeţul Iaşi. Mereu receptivă la nevoile elevilor, aceasta organizează şi ore de Educaţie remediala. Munca şi efortul cadrului didactic constau în implicare, educaţie, pasiune şi sacrificiu pentru elevii ei şi şcoala. Ea crede cu adevărat în importanţa educaţiei pentru a avea o lume normală şi evoluată. Ioana Diaconu derulează constant campanii de sensibilizare a problemelor în Educaţie. Una dintre acestea, derulata în plină pandemie COVID-19, l-a impresionat chiar şi pe fostul ministru al Educaţiei, Monica Anisie. Pedagogul a făcut apel pe reţelele de socializare pentru strângerea de dispozitive digitale pentru elevii ei.
Premiul oferit de Fundaţia World Vision România, o surpriză deosebit de frumoasă!
De asemenea, prof. Ioana Diaconu a primit în 2020 un premiu de la Fundaţia World Vision România. „Primită cu deosebită recunoştinţă, această distincţie de > vine să încununeze, după aproape 3 ani de la debut, o colaborare deosebită cu partenerii noştri care au implementat, alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, proiectul
Prof. Ioana Diaconu a derulat cu o parte dintre elevii din comunitate un proiect de suflet numit „Sscoala după Liturghie” în parteneriat cu Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Ţibana şi cu părintele paroh Cezar-Ionel Mai
Prof. Ioana Diaconu a derulat cu o parte dintre elevii din comunitate un proiect de suflet numit „Sscoala după Liturghie” în parteneriat cu Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Ţibana şi cu părintele paroh Cezar-Ionel Mai. Obiectivele urmărite de campanie au fost dezvoltarea, în rândul participanţilor, a unor calităţi umane, convingeri morale, valori sociale şi comportamente dezirabile, precum: bunul-simţ, respectul faţă de familie şi membrii comunităţii; deschiderea către dialog şi comunicare; implicarea în problemele comunităţii şi empatizarea cu semenii; călăuzirea şi sprijinirea părinţilor în educarea copiilor; oferirea unei alternative la realitatea digitalizată, prin atragerea participanţilor către jocuri şi activităţi educative distractive.
Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.