Prima pagină » Sport » România este pregătită de luptă. Ultimele declarații înainte de turneul preolimpic din Muntenegru: „Avem o foame foarte mare de rezultate”
România este pregătită de luptă. Ultimele declarații înainte de turneul preolimpic din Muntenegru:

România este pregătită de luptă. Ultimele declarații înainte de turneul preolimpic din Muntenegru: „Avem o foame foarte mare de rezultate”

18 mart. 2021, 02:00,
BZI.ro, în Sport

Pe 18 martie, delegația României va pleca la Podgorica, Muntenegru, unde va avea loc turneul preolimpic. „Tricolorele” vor întâlni acolo Norvegia (20 martie) și Muntenegru (21 martie). Primele două clasate în grupa de 3 se vor califica la proba de handbal de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programată între 24 iulie și 8 august 2021.
Prima partidă, cu Norvegia, se va juca pe 20 martie de la ora 20:30, iar meciul cu Muntenegru va avea loc duminică, 21 martie, începând cu ora 17:00.
Înainte acestor partida, Cristina Laslo, jucătoarea echipei naționale de handbal feminin, a mărturisit:

„E cea mai importantă perioadă și sunt cele mai importante meciuri din ultima perioadă la națională. Aceste meciuri eu le aștept de când s-au încheiat jocurile de la Rio pentru echipa națională în care eu nu am participat. De atunci mi-am dorit să fiu în lotul în care se regăsesc cele care merg pentru a se califica la următoarea olimpiadă. Cel mai important e primul meci, cel cu Norvegia, apoi cel cu Muntenegru în funcție de rezultatul nostru contra Norvegiei și bineințeles ambele sunt cruciale pentru că sunt doar 3 echipe și nu există loc de greșeală. Noi trebuie să câștigăm și să ne calificăm pe mâna noastră”.

Selecționerul echipei naționale de handbal a României a vorbit despre turneul preolimpic

Întrebată despre naționala Norvegiei, Laslo a declarat: „Atunci cand le-am bătut în 2018, de-atunci au început ele să simtă frica și puterea României. Chiar dacă ele sunt campioane, mereu când vor juca contra României vor simți presiune și vor simți că noi suntem acolo și ne dorim să le batem de fiecare dată. În apărare, dacă noi ne vom simți bine și ne va ieși sistemul nu ne va putea învinge nimeni”.
Adi Vasile, selecționerul echipei naționale de handbal a României, a vorbit despre turneul preolimpic:

„E un vis să pot să fiu antrenorul echipei naționale și e un vis să mergem la Tokyo. Norvegia e una din cele mai bune echipe din handbal din ultimii 10 ani. Este o echipă puternică, este echipa considerată favorită la acest turneu. Trebuie să credem extraordinar de mult în șansa noastră și trebuie să facem tot ce depinde de fiecare dintre noi. Avem o foame foarte mare de rezultate”, a declarat Adi Vasile.

Lotul României pentru turneul preolimpic

Portari: Dumanska, Dedu, Hosu
Extreme stânga: Iuganu, Florica
Interi stânga: Neagu, Perianu, Polocoșer
Centri: Laslo, Buceschi, Pristăvița; Andreea Popa
Interi dreapta: L. Popa
Extreme dreapta: Moisă, Seraficeanu
Pivoți: Pintea, Ostase, Băcăoanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *