România este pe primul loc la numărul de turişti infectaţi cu COVID-19, conform unor date date publicării de autorităţile din Grecia. Topul este unul ruşinos şi ne plasează pe primul loc, în faţa unor ţări care nu au luat aceleaşi măsuri restrictive că România, cum ar fi Suedia.
România este pe primul loc la numărul de turişti infectaţi cu COVID-19
Conform raportului dat publicării de secretarul de stat pentru Protecţia Civilă din Gresia, Nikos Hardalias, prezentat într-o conferinţă de presă, se arată că turiştii romani care vin în Grecia sunt cei mai mulţi turişti care sunt declaraţi pozitivi la infectarea cu COVID-19. Topul ţărilor este completat cu Serbia, Bulgaria, Albania şi Suedia.
Iată topul ţărilor după numărul de cazuri depistate la turiştii străini din Grecia
- România cu un număr total de 88 de persoane infectate;
Şerbia care a avut un număr de 80 de persoane depistate cu COVID
La o mică distanţă se afla Bulgaria cu 79 de persoane
Au fost 43 de turişti din Albania care au fost depistaţi pozitiv
Suedia este o surpriză pentru că, în pofida măsurilor de restricţii aproape inexistente luată de ţară, au fost declaraţi pozitivi doar 20 de turişti străini proveniţi din ţară nordică.
Grupul de comunicare strategică contrazice statistică oferită de autorităţile din România
Din prisma raportării oferită de autorităţile elene, Grupul de Comunicare Strategia a raportat doar 18 români depistaţi cu noul coronavirus. Statistică este una total diferită de ceea ce raportează grecii.
Turiștii trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19
Conform MAE, turiștii care se îndreptă spre Grecia și aleg să folosească punctul de frontieră de la Kulata – Promachonas, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19 de la miezul nopții potrivit cu informațiile de ultimă oră publicate de autoritățile elene pe site-ul https://travel.gov.gr.
„Deși inițial autoritățile elene au comunicat că această condiție se aplică începând cu data de 15 iulie ora 06.00, conform informațiilor comunicate public în cursul zilei de astăzi (marți – n.r.), termenul a fost devansat, respectiv 15 iulie, ora 00.01. MAE reamintește că testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective”, se arată într-un comunicat al MAE.
MAE anunță că reprezentanții Consulatului General al României la Salonic și ai Ambasadei României la Sofia se vor afla în continuare la punctul de frontieră Kulata-Promachonas în cursul zilei de miercuri, pentru a garanta cetățenilor că vor beneficia de asistență consulară, în cazul în care vor avea nevoie.