Prima pagină » National » România cumpără rachete AIM-120 AMRAAM din SUA! Valoarea contractului se ridică 180 de milioane de dolari
România cumpără rachete AIM-120 AMRAAM din SUA! Valoarea contractului se ridică 180 de milioane de dolari

România cumpără rachete AIM-120 AMRAAM din SUA! Valoarea contractului se ridică 180 de milioane de dolari

22 aug. 2024, 18:20,
în National

Statele Unite ale Americii au aprobat vânzarea de rachete AIM-120 AMRAAM către România, menite să îmbunătățească capacitățile aer-aer ale Forțelor Aeriene Române. Valoarea inițială a acestei tranzacții este estimată la aproximativ 180 de milioane de dolari, cu posibilitatea ca România să achiziționeze rachete suplimentare în viitor, a anunțat joi Ambasada SUA la București.

Ambasada a subliniat că această vânzare sprijină modernizarea Forțelor Aeriene Române, rachetele AIM-120 fiind compatibile cu avioanele F-16 din dotarea României, dar și cu alte aeronave NATO și americane, inclusiv F-35.

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, a felicitat România pentru această achiziție importantă, subliniind că aceasta va spori considerabil capacitatea Forțelor Aeriene Române de a apăra teritoriul național și de a contribui la stabilitatea și securitatea regională.

În contextul unei vizite recente la Baza 86 Aeriană de la Borcea, ambasadoarea a declarat: „Am fost profund impresionată să urmăresc avioanele F-16 românești în acțiune. Această achiziție reflectă angajamentul ferm al guvernului român față de securitate și apărare.”

Contrabandă cu droguri mascată în pepeni verzi la granița SUA-Mexic

Într-o altă ordine de idei, menționăm cum agenții de frontieră americani au descoperit un transport de metamfetamină în valoare de peste 5 milioane de dolari, ascuns într-un camion la granița dintre SUA și Mexic. Drogurile erau disimulate în pungi de plastic de formă ovală sau rotundă, vopsite în două nuanțe de verde pentru a imita pepenii verzi și ascunse printre fructele adevărate, potrivit unui raport BBC.

Peste două tone de metamfetamină, ambalate în 1.220 de pachete, au fost confiscate de polițiști. Ascunderea drogurilor printre alimente este o metodă frecvent utilizată pentru contrabandă – bananele fiind un mijloc obișnuit – însă recent polițiștii au descoperit stupefiante ascunse în produse precum brânza Gouda și avocado.

Autoritățile vamale și de protecție a frontierelor din SUA au declarat că ofițerii au oprit camionul care transporta o remorcă la punctul de trecere a frontierei Otay Mesa. Deși documentele indicau un transport de pepeni verzi, o inspecție amănunțită a relevat că pachetele conțineau metamfetamină.

Acest drog, cunoscut pentru efectele sale stimulante și potențialul ridicat de dependență, a fost confiscat la doar o săptămână după ce aproape 300 de kilograme de metamfetamină au fost descoperite într-un transport de țelină la același punct de trecere. Capturile cumulate sunt evaluate la 6 milioane de dolari, potrivit CBS News, partenerul BBC în SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`