Prima pagină » Jocurile Olimpice Paris 2024 » România cucerește noi medalii la Jocurile Olimpice 2024. Iată câștigătorii de la canotaj

România cucerește noi medalii la Jocurile Olimpice 2024. Iată câștigătorii de la canotaj

01 aug. 2024, 13:20,
BZI.ro, în Jocurile Olimpice Paris 2024

Joi, 1 august 2024, a fost o zi de mare importanță pentru canotajul românesc. Sportivii „tricolori” au intrat în competiție de la ora 11:00 și au adus rezultate excepționale la canotaj. După performanțele excepționale ale lui David Popovici, care a câștigat aurul la 200 metri liber și bronzul la 100 metri liber, așteptările pentru noi medalii erau mari.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au obținut medalia de argint, iar Andrei Cornea și Marian Enache au cucerit aurul.

Noi medalii de aur la Jocurile Olimpice 2024 obținute de sportivii români

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au câștigat medalia de argint la dublu vâsle feminin, aducând astfel a treia medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. După ce David Popovici a obținut aurul la 200 m liber și bronzul la 100 m liber, echipajul românesc a urcat pe podium, deși nu a reușit să-și apere titlul câștigat acum trei ani la Tokyo.

Deși au început în forță și au fost în frunte până la jumătatea cursei, echipajul din Noua Zeelandă a preluat conducerea la 1.500 de metri și a reușit să își păstreze avansul, lăsând echipajul român pe locul secund, la o diferență foarte mică.

Andrei Cornea și Marian Enache au cucerit medalia de aur la dublu vâsle, într-o cursă plină de tensiune și determinare. Pe culoarul 1, echipajul românesc a început în forță, menținând un ritm alert pe tot parcursul cursei. Deși echipa olandeză a pus presiune, Cornea și Enache au reușit să își recâștige poziția de lider și să încheie cursa în stil de mare campioni, aducând astfel a doua medalie de aur pentru România, după succesul lui David Popovici la înot. Această victorie strălucitoare a fost o bucurie uriașă pentru canotajul românesc și pentru întreaga delegație olimpică.

De precizat faptul că echipajul de dublu rame feminin, format din Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu și Amalia Bereș, a terminat pe locul 4, ratând podiumul la mustață. Deși au avut un start puternic și au ținut aproape de echipa olandeză, pe parcurs, barca românească a fost depășită de echipajele din Noua Zeelandă și Marea Britanie, clasându-se astfel imediat sub podium.

Programul românilor la Jocurile Olimpice

Canotaj

11:20 opt plus unu masculin – recalificări: Mihăiţă Ţigănescu, Laurenţiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci, Adrian Munteanu

12:18 dublu vâsle feminin – Finala A: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş

12:30 dublu vâsle masculin – Finala A: Andrei Cornea, Marian Enache

12:50 patru rame feminin – Finala A: Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş

13:10 patru rame masculin – Finala A: Ştefan Berariu, Sergiu Bejan, Andrei Mândrilă, Ciprian Tudosă

Gimnastică artistică

19:15 individual compus feminin – finala: Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarţă

Polo pe apă

20:30 România – Croaţia (Grupa A, masculin)

Yachting

16:35 Dinghy feminin: Ebru Bolat

Menționăm că Jocurile Olimpice de la Paris 2024 sunt televizate în România de TVR și Eurosport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 august 2024
01 august 2024