Prima pagină » Sport » România are 60 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice! Fotbalul și canotajul dau cei mai mulți reprezentanți
România are 60 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice! Fotbalul și canotajul dau cei mai mulți reprezentanți

România are 60 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice! Fotbalul și canotajul dau cei mai mulți reprezentanți

25 mart. 2021, 02:00,
în Sport

Spadasina Ana-Maria Popescu, medaliată cu aur la JO 2016 cu echipa, a devenit al 60-lea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, au anunțat, marți seara, Federația Română de Scrimă și Comitetul Olimpic și Sportiv Român.
Ana-Maria a obținut biletul pentru Tokyo după ce a terminat pe primul loc în ierarhia mondială a probei, precizează federația

Ana Maria Popescu, al 60-lea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

În weekend, Ana-Maria Popescu a evoluat la Cupa Mondială de la Kazan, unde s-a clasat pe locul al 33-lea. Ana-Maria Brânză va participa astfel la a cincea ediție a Jocurilor Olimpice din carieră, ea câștigând argint la Beijing în 2008, la individual și aurul la Rio în 2016, cu echipa. A mai participat la edițiile de la Atena 2004 și Londra 2012.

„Imediat ce m-am trezit din visare după JO Rio 2016, m-am întors hotărâtă în sala de antrenament… de parcă Tokyo 2020 se întâmpla ieri. Așa o grabă aveam. Acum n-am nici cea mai vagă idee cum au zburat anii, știu doar că finalul verii lui 2019 am realizat că mai am uite atât și dau buzna Jocurile peste mine… eu fiind prima sub linie în privința calificării.

Și iată-mă cu fix o lună înainte de începerea sezonului, cu «o pană» de toată frumusețea la genunchiul drept, trăgând din greu în sala de recuperare și sperând să-l conving pe avariat să colaboreze în continuare (ceea ce am și reușit pentru o bună bucată de vreme).
Tot în perioada aceea am aflat, pentru că în graba mea spre calificare mă furase peisajul și nu ținusem cont de astfel de detalii, și că mă luptam din greu ca să ajung pentru a 5-a oară la Jocurile Olimpice.

Ei… treaba asta mi s-a părut încă și mai interesantă! N-aș fi crezut, n-aș fi sperat, dar iată că eram deja pe drum și cale de întors nici că mi-aș fi dorit să găsesc. Îi mulțumesc Ralucăi Moga pentru că fără să știe în acea zi, în acel moment, mi-a servit pe tavă un strop de motivație care să-mi țină entuziasmul sus când drumul avea să se îngreuneze. Cu toate durerile și limitările, am avut un început de sezon excepțional care mi-a adus suficiente puncte pentru a-mi asigura un loc în zborul către marele vis.

Apoi, știm cu toții, lumea s-a oprit în loc… iar eu am așteptat un an de zile ca să mă pot bucura de această realizare, dar e plăcut să te bucuri și în reluare, chiar dacă ești singur într-o cameră de hotel din care ai impresia că nu vei mai pleca vreodată”, a mărturisit Ana-Maria Popescu, pe Facebook.

„Le mulțumesc și le sunt recunoscătoare tuturor celor care mi-au fost alături în această aventură, care au muncit alături de mine și care m-au suportat, pentru unii dintre ei am o veste și mai bună … munca abia acum începe. Vă mulțumesc vouă pentru energia bună și indiferent cum va arăta drumul de aici înainte pentru mine, vă rog ceva… îndrăzniți să visați, credeți în visul vostru și munciți pentru el până ajungeți să-l împliniți”, a mai scris sportiva.

Cei 60 de români calificați până acum la Jocurile Olimpice de la Tokyo

România a ajuns la 60 de sportivi calificați la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box și scrimă:

Atletism (5): Florentina Iușco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Alin Firfirică (aruncarea discului);
Baschet (4): (echipa feminină 3×3);
Box (1): Cosmin-Petre Gîrleanu (cat. 52 kg);
Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin – categorie ușoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin;
Ciclism (2): Vlad Dascălu (mountain bike), (ciclism pe șosea);
Fotbal (18): echipa națională olimpică;
Gimnastică artistică (2): Maria Holbură (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri);
Înot (2): Robert Glință (100 m spate), Daniel Martin (100 m spate);
Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin pe 1.000 m;
Lupte (1): Alina Vuc (cat. 50 kg);
Scrimă (1): Ana-Maria Popescu (spadă);
Tenis de masă (3): echipa feminină (3 jucătoare);
Tir sportiv (1): Laura Ilie (pușcă aer comprimat 10 m).

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021, după ce inițial erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *