Prima pagină » Sport » România ar putea ajunge la EURO U21 fără baraj, dar acest lucru nu-l liniștește pe Adrian Mutu. „Situația nu este roz deloc”
România ar putea ajunge la EURO U21 fără baraj, dar acest lucru nu-l liniștește pe Adrian Mutu.

România ar putea ajunge la EURO U21 fără baraj, dar acest lucru nu-l liniștește pe Adrian Mutu. „Situația nu este roz deloc”

04 iun. 2020, 04:00,
în Sport

România mai are de disputat încă cinci partide în aceste preliminarii pentru Euro 2021 cu: Danemarca, Finlanda, Malta, Ucraina și Malta. Selecționerul Adrian Mutu este îngrijorat chiar dacă România ar putea ajunge la Euro 2021 fără baraj

România poate primi o veste bună de la UEFA. Tricolorii mici ar putea ajunge la EURO U21 direct de pe locul doi, fără a mai disputa baraj. Acest lucru nu-l liniștește însă pe selecționeru U21, Adrian Mutu. România mai are de disputat încă cinci partide în aceste preliminarii cu: Danemarca, Finlanda, Malta, Ucraina și Malta.

Adrian Mutu: „Actuala regulă ne obligă să câștigăm toate meciurile”

„Situația nu este roz deloc și e departe de a fi clarificată. Noua regulă ce-ar putea fi abordată de UEFA ne obligă, practic, să câștigăm toate meciurile din grupă!
Clasamentul actual al locurilor 2 ne arată că situația este compactă. OK, se elimină la sfârșit punctele obținute cu ultima clasată, dar până la ultimul fluier se mai pot întâmpla multe, în sensul în care cine e acum pe ultimul loc să nu mai fie atunci sau cine e acum pe locul 2 să treacă pe primul și invers. De aceea zic că e o situație complicată și nu are rost să emitem procentaje optimiste, în niciun caz. Vorbim despre echipe foarte puternice cu care ne duelăm de la distanță, precum Franța, Italia, Germania și Portugalia, plus altele care joacă foarte bine în prezent, Grecia, Polonia Austria. Mie, sincer, nu prea îmi convine că se elimină «barajul», era o posibilitate în plus. Dar băieții trebuie să abordeze absolut fiecare meci la victorie, nu avem varianta relaxării în nicio partidă”, a declarat Adrian Mutu.

România ar putea ajunge direct la EURO U21

Pandemia poate aduce România „în avantaj” în ceea ce privește calificarea la turneul final. Forul european ia în calcul ca cele mai bune 5 locuri doi să meargă direct la Euro.
Pe data de 17 iunie va avea loc o ședință la UEFA în care s-ar putea decide excluderea meciurilor de baraj, care ar fi urmat să se dispute în luna noiembrie.
România ocupă în acest moment locul doi în Grupa 8 de calificare, la cinci puncte în spatele liderului Danemarca, după 5 meciuri. Tricolorii au și ei un avantaj de trei puncte față de locul trei, ocupat de Finlanda.

Programul României U21 în preliminarii EURO 2021

4 septembrie 2020: Danemarca – Ucraina, Malta – Irlanda de Nord, Finlanda – România
8 septembrie 2020: Finlanda – Ucraina, Irlanda de Nord – Danemarca, Malta – România
9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca
13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda
noiembrie 2020: Malta – Ucraina
noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda
6 septembrie 2019: Ucraina – Finlanda 0-2, Irlanda de Nord – Malta 0-0
10 septembrie 2019: Ucraina – Malta 4-0, Finlanda – Irlanda de Nord 1-1, Danemarca – România 2-1
10 octombrie 2019: Finlanda – Malta 4-0, Danemarca – Irlanda de Nord 2-1, România – Ucraina 3-0
14 octombrie 2019: Finlanda – Danemarca 0-1, România – Irlanda de Nord 3-0
14 noiembrie 2019: România – Finlanda 4-1
15 noiembrie 2019: Ucraina – Danemarca 2-3
19 noiembrie 2019: Irlanda de Nord – România 0-0, Danemarca – Malta 5-1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *