Prima pagină » National » România a semnat acordul de cooperare în securitate cu Ucraina: ”Ucraina va deveni membră a NATO în viitor”
România a semnat acordul de cooperare în securitate cu Ucraina: ”Ucraina va deveni membră a NATO în viitor”

România a semnat acordul de cooperare în securitate cu Ucraina: ”Ucraina va deveni membră a NATO în viitor”

12 iul. 2024, 11:29, 1 ,
în National

Sunt câteva semne de întrebare referitor la acordul de securitate pe care România l-a semnat cu Ucraina. Unul dintre marile semne de întrebare este punctul în care se precizează faptul că Ucraina va deveni membră NATO în viitor.

Ce înseamnă acest lucru? Se crează premisele unui nou Război Mondial în contextul în care Ucraina este în război cu Rusia, iar o eventuală intrare în NATO ar putea însemna activarea art. 5 din NATO, adică intrarea în război a alianței militare cu Rusia.

România a semnat acordul de cooperare în securitate cu Ucraina: ”Ucraina va deveni membră a NATO în viitor”

Acordul de securitate semnat de Klaus Iohannis, în numele României, cu Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, are câteva mări semne de întrebare. Vorbim despre anumite puncte care te pot duce cu gândul că ar putea izbucni un nou Război Mondial. La Punctul 4 denumit ” Sprijinirea integrării europene și euro-atlantice a Ucrainei” se specifică faptul că țara noastră o să susțină Ucraina în parcursul ei către aderarea la NATO:

”Participanții amintesc că viitorul Ucrainei este în NATO și că Ucraina va deveni membră a NATO în viitor. Reamintind Declarația comună a președintelui Ucrainei Volodymyr Zelenskyy și a președintelui României Klaus Iohannis privind integrarea euro-atlantică a Ucrainei de la 1 iunie 2023, participanții vor continua să susțină și să revizuiască progresul Ucrainei în ceea ce privește reformele din sectorul democratic și de securitate, de asemenea ca interoperabilitate prin Programul național anual (ANP) adaptat al Ucrainei pe drumul său către viitoarea aderare.”

România va continua să contribuie la furnizarea de sprijin Ucrainei prin pachetul de asistență globală (UCAP) al NATO. Scopul sprijinului non-letal pe termen scurt este de a ajuta la susținerea operațiunilor ucrainene. Scopul sprijinului pe termen mediu și lung este de a ajuta la reconstruirea sectorului ucrainean de securitate și apărare și de a ajuta Ucraina în tranziția către interoperabilitatea deplină cu NATO pe drumul său către aderarea cu drepturi depline la Alianță.

România va oferi asistență militară pentru Ucraina

De la începutul războiului, România a oferit un sprijin extins Ucrainei, acoperind mai multe domenii esențiale. Acest sprijin include asistență umanitară, gestionarea fluxului de refugiați, asigurându-le acestora o ședere demnă și durabilă în România. În plus, țara noastră a furnizat asistență militară și de securitate, sprijinind astfel capacitățile Ucrainei de a face față provocărilor actuale.

România a jucat, de asemenea, un rol important în securitatea energetică, contribuind la stabilitatea regiunii. Printre măsurile adoptate se numără crearea unor coridoare de transport eficiente pentru exporturile ucrainene, în special în ceea ce privește cerealele și alte produse agricole. România se angajează, de asemenea, să sprijine responsabilitatea pentru crimele comise în Ucraina de către forțele Federației Ruse.

În următorii ani, România va menține acest sprijin diversificat, adaptându-l la nevoile exprimate de Ucraina, conform coordonării cu partenerii internaționali și respectând procedurile stabilite între ministerele Apărării ale celor două țări. Desigur, așa cum ne-am obișnuit, România susține puternic Ucraina dar nu primește nimic la schimb. Țara noastră a renunțat la apărarea internă donând un sistem PATRIOT în valoare de câteva miliarde de dolari. În schimb, cu toții știm cum sunt tratate minoritățile române din Ucraina. Cu dispreț, pușcărie și interzicerea învățământului în limba română. Poate România ar trebui să negocieze mai bine și să nu rămână preșul pe care se şterg toți la picioare. ÎNTREG DOCUMENTUL ÎL PUTEȚI VEDEA AICI.

Comentarii
  • roman foarte revoltat

    Nu Romania a semnat Tratatul de securitate cu Ucraina ci TRADATORUL JOIANNUS A SEMNAT in numele poporului roman, intrarea Romaniei in razboiul Ucrainei. Tratatul este nul, la puscarie trdatorul iohannis pentru inalta tradare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *