Prima pagină » National » România a primit acord de la Bruxelles pentru ca pachetul de măsuri să fie finanțat și cu fonduri UE
România a primit acord de la Bruxelles pentru ca pachetul de măsuri să fie finanțat și cu fonduri UE

România a primit acord de la Bruxelles pentru ca pachetul de măsuri să fie finanțat și cu fonduri UE

12 mai 2022, 21:16,
în National

​Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat astăzi, 12 mai, în timp ce se afla la Alba Iulia, o veste primită de la ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, care se află la Bruxelles, pe tema pachetului de măsuri de 17,3 miliarde de lei – ‘Sprijin pentru România’.

„A discutat toate elementele de scheme de ajutor de stat și toate măsurile pe care noi le-am cuprins în pachetul social și avem acordul pentru ele”, a spus Ciucă.

„Pot să vă spun că înainte de a ajunge aici, la sediul Prefecturii, am avut o discuție telefonică cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, care se află la Bruxelles.

Marcel Boloș a primit acordul de la UE pentru pachetul social

Potrivit prim-ministrului Ciucă, ministrul Marcel Boloș a discutat toate elementele de scheme de ajutor de stat, precum și toate măsurile cuprinse în pachetul social și a primit acordul pentru ele.

„Deci, iată că ceea ce am decis la nivelul coaliției se va pune în practică, atât prin contribuția, prin asigurarea fondurilor de la bugetul de stat, dar și prin fondurile europene.”, a declarat premierul Ciucă.

Liderii Coaliției au decis validarea programului „Sprijin pentru România”

Liderii Coaliției au decis luni, 11 aprilie 2022, într-o ședință desfășurată la Parlament, validarea programului Sprijin pentru România, prin care lansează o serie de măsuri economice care au ca scop sprijinirea populației, a fermierilor dar și a IMM-urilor din industria alimentară.

Pachetul de măsuri are o valoare de 17,3 miliarde de lei, urmând a fi finanțat în proporție de 9 miliarde de lei din fonduri europene și cu 8,3 miliarde de lei din bugetul de stat, potrivit datelor prezentate la acel moment.

Din suma totală de 17,3 miliarde lei, 60% ar fi destinate investițiilor, iar 40% măsurilor de natură socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *