Prima pagină » Local » Români, apăraţi Constituția României! Semnați petiția pentru Legile Justiției – VIDEO
Români, apăraţi Constituția României! Semnați petiția pentru Legile Justiției - VIDEO

Români, apăraţi Constituția României! Semnați petiția pentru Legile Justiției – VIDEO

02 nov. 2022, 12:20,
în Local

În cadrul unui podcast online, Cozmin Horea Gușă, alături de youtuber-ul Aurelian, au dezbătut subiectul demisiei ministrului Apărării, Vasile Dîncu. Cei doi au pornit de la ideea că fostul ministrul nu și-a argumentat prea mult decizia de a renunța la funcție, au punctat prin faptul că partidul nu l-a susținut și nu l-a apărat în fața acuzatorilor, și au ajuns la concluzia că Dîncu a fost eliminat de la șefia ministerului printr-un singur telefon dat de premierul Nicolae Ciucă.

„Dacă ţi se pare cumva că defecţiunea Dîncu e ceva mult mai profund… demisia lui, tăcerea lui… că totuşi e preşedintele Consiliului Naţional. Tăcerea din jurul lui Dîncu, pentru că are şi el oamenii lui şi toţi tac, nu îţi spune ţie nimic?”, a spus Cozmin Guşă.

„Ciucă, nu că umblă vorba, am deja, nu că 3 surse, am din 10 surse… pune mâna pe telefon şi zice ‘De mâine, ăla, ministrul ăla, secretar de stat, pleacă!’ Deci face numiri direct în ministere. Deci peste capul ministrului. Deci asta face Nicolae Ciucă astăzi. În mai multe ministere, inclusiv în ale PSD. Da. Este bombă şi mi-o asum. Deci nu din 3 surse, 10 surse! Las-o pe aia că îşi pune în consilii de administraţie şi nu ştiu ce… Ok, acolo pot să o înţeleg. Să ştii că nici Predoiu nu e de capul lui în toată povestea asta pe care a făcut-o, da? Deci ştiu chestiuni clare. Ceea ce înseamnă că Dîncu, după părerea mea, Dîncu este victima lui Ciucă, mai degrabă. Eu aşa o văd. Pentru că trebuia probabil să semneze nişte lucruri, nu le-a semnat, acele lucruri nu au fost semnate şi acum a venit cineva, care plin de sârg şi de hărnicie, ca să se afirme şi să se facă remarcat, probabil că le va semna. Asta s-a întâmplat acolo. Şi faptul că nici măcar partidul, în speranţa unei rotative viitoare, pune batista pe ţambal şi nu-l apără, nici măcar partidul nu-l apără, pentru că hai să fim serioşi, nu l-a apărat nimeni! Asta mie îmi spune că deja există un blat între Ciucă şi Ciolacu. Deci vor fi sacrificaţi toţi”, afirmă Aurelian.

„Asta este demonstraţia. Acum, mergând către Ciolacu, defecţiunea Dîncu este una peste care se poate trece? Este una minoră, mică sau pregăteşte nişte scindări, ceva?”, a continuat Cozmin Guşă.

„PSD-ul din câte mi-am întins şi eu antenele… Acolo există nişte mişcări de plăci tectonice, pentru că, atunci când este sacrificat cineva, furnica este sacrificată de dragul muşuroiului, muşuroiul ăla nu e muşuroi. Sunt mai multe muşuroaie acolo. Când furnica, reţineţi ce vă spun, când într-un clan, într-un partid, într-o familie, un singur om, se pune problema, uite, îl sacrificăm pe ăsta ca să salvăm o colectivitate… acolo nu există o colectivitate, nu! Acolo există deja două sau mai multe tabere care se rup între ele, efectiv”, a conchis Aurelian.

Petiție online pentru apărarea Constituției României

De altfel, youtuber-ul a lansat o Petiție online, prin care – de altfel îndemnăm toți cititorii să o semneze – dorește a oferi sprijin judecătorilor CCR, împreună cu cetățenii României, pentru apărarea Constituției.

„Orice Constituție face legătura între Neam și Teritoriu.
Nici un stat SUVERAN nu poate exista fără Constituție
Nici un neam DEMN nu poate exista fără drepturile și libertățile PERSOANEI

Constituția României – art 1

(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
(2) Forma de guvernământ a statului român este republica.
(3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.
(4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.
(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

Pe data de 17 octombrie 2022, Senatul României, în calitate de cameră decizională, a trecut Legile (in)Justiției, avându-l ca inițiator pe ministrul Predoiu, după o ciornă primită de afară.

Acum, acest pachet de legi a ajuns în fața domniilor voastre, Judecători componenți ai instanței de contencios constituțional – CCR.

Noi, semnatarii acestei petiții, vă sprijinim și vă indemnăm în a le supune controlului de constituționalitate, astfel încât Supremația Constituției să fie conservată și reafirmată”, se arată în petiție.

Așadar, reiterăm faptul că puteți lua atitudine și apăra Legile Justiției, accesând https://petitii.aureliapp.ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *