Prima pagină » International » Roman Abramovici ar fi fost otrăvit, după o vizită la Kiev
Roman Abramovici ar fi fost otrăvit, după o vizită la Kiev

Roman Abramovici ar fi fost otrăvit, după o vizită la Kiev

28 mart. 2022, 19:00,
în International

Publicația americană Wall Street Journal a anunțat astăzi, 28 martie, că oligarhul rus, Roman Abramovici, împreună cu alți doi membri ai echipei ucrainene de negociere cu Rusia suferă simptome de otrăvire. Aceștia îi acuză pe liderii ruși din tabăra care adoptă „linia dură” de la Moscova, despre care se spune că vor să saboteze negocierile de pace.

Oligarhul rus Roman Abramovici și negociatorii de pace ucraineni au suferit simptome de otrăvire după o întâlnire la Kiev la începutul acestei luni, au spus persoane familiare cu chestiunea, citate de The Wall Street Journal.

În urma întâlnirii din capitala Ucrainei, Abramovici, care a călătorit între Moscova, Liov și alte locuri de negociere, precum și cel puțin doi membri ai echipei ucrainene au dezvoltat simptome care includ ochi roșii, lăcrimare constantă și dureroasă și exfolierea pielea pe față și pe mâini, au spus sursele citate de publicația americană.

Abramovici și membrii echipei ucrainene acuză Rusia pentru simptomele de otrăvire

Abramovici a funcționat în ultimele săptămâni ca un mijlocitor al dialogului dintre Kiev și Moscova pentru găsirea unei soluții de încetare a focului.

Atât Abramovici, cât și membrii echipei ucrainene au dat vina pentru simptomele de otrăvire pe membrii ”facțiunii dure” de la Kremlin, despre care ei spun că vor să saboteze negocierile pentru încetarea războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Roman Abramovici, mijlocitor al dialogului dintre Kremlin și Kiev

Volodimir Zelenski i-a trimis lui Vladimir Putin un bilet scris de mână prin intermediul lui Roman Abramovici, în care îi spune preşedintelui rus poziţia Ucrainei în ceea ce priveşte condiţiile de pace. Putin a avut o reacţie violentă: „Spune-i că îi voi învinge”, a spus el.

Roman Abramovici i-a dat lui Putin un bilet scris de mână de Zelenski în care acesta i-a transmis condiţiile Ucrainei în încercarea de a pune capăt războiului, relatează Daily Mail.

Proprietarul clubului FC Chelsea a zburat cu avionul între Istanbul, Moscova şi Kiev pentru a transmite mesajele între Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

Când i-a înmânat biletul lui Putin biletul trimis de preşedintele ucrainean, preşedintele rus ar fi izbucnit în furie. Potrivit Times, preşedintele rus i-a spus oligarhului să îi transmită lui Zelenski: „Spune-i că îi voi învinge”.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024