Prima pagină » Razboi în Ucraina » Roman Abramovich vinde Chelsea și donează banii victimelor războiului din Ucraina

Roman Abramovich vinde Chelsea și donează banii victimelor războiului din Ucraina

02 mart. 2022, 23:00,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Roman Abramovich a anunțat că va vinde clubul și va dona banii victimelor războiului din Ucraina. Miliardarul rus nu a explicat la cine se referă cu exactitate, dar a vorbit despre cum vor fi ajutate acestea.

Roman Abramovich vinde Chelsea și donează banii victimelor războiului din Ucraina

Patronul Chelsea Roman Abramovich susține că va vinde renumitul club și va dona suma netă obținută pentru ajutorarea victimelor războiului din Ucraina. Miliardarul rus care deține Chelsea din 2003 a spus că banii din vânzare vor ajunge la o fundație care ajută ”toate victimele războiului din Ucraina”, fără să specifice dacă sunt incluși ucraineni, sau și ruși.

„Include aducerea de fonduri către nevoile urgente și imediate ale victimelor, dar și suportul procesului de recuperare pe termen lung”, a transmis Roman Abramovich.

Milionarul rus susține că a făcut ce e mai bine pentru club

Într-o declarație oficială, miliardarul susține că a avut mereu în minte ce e mai bine pentru clubul de fotbal, având în vedere contextul politic actual.

„În situația actuală, am luat decizia de a vinde clubul, deoarece cred că este cel mai bine pentru club, pentru fani, angajați, dar și pentru sponsorii și partenerii clubului”, a spus patronul.

Abramovich a mai spus și că nu va cere ca împrumuturile pe care le-a făcut clubului – care ar fi fost în valoare de 1,5 miliarde de lire sterline – să-i fie restituite, dar și că vânzare nu va fi grăbită, ci va urma procedurile necesare.

Patronul a adăugat că și-a pus ajutoarele să stabilească ce fundație va primi banii din vânzare.
La începutul invaziei rusești în Ucraina, miliardarul nu a vorbit pe subiect. În weekend, a spus că lasă în grija oamenilor lui de încredere clubul, dar a negat legăturille cu Vladimir Putin.

Chelsea este scoasă la vânzare pentru suma de 3 miliarde de lire sterline, după aproape 20 de ani în care a fost patronată de Abramovich.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *