Prima pagină » International » Roma instituie noi reguli pentru călătorii români! Aceștia vor fi testați pentru COVID-19 din autocar
Roma instituie noi reguli pentru călătorii români! Aceștia vor fi testați pentru COVID-19 din autocar

Roma instituie noi reguli pentru călătorii români! Aceștia vor fi testați pentru COVID-19 din autocar

28 iul. 2020, 15:02,
Bianca Rebegea, în International

Roma instituie noi reguli pentru călătorii români! Aceștia vor fi testați pentru COVID-19 din autocar. Mâine va intra în vigoare ordonanța regiunii Lazio, care arată că toate persoanele care vin la Roma din România, cu autocarul, vor fi testați la bordul autovehiculelor, chiar dacă vor fi obligați să stea în carantină.

Pot fi adăugate și alte măsuri în unele zone. Roma instituie noi reguli pentru călătorii români!

Dacă este necesar, fiecare regiune în parte poate aproba și alte reguli de prevenție, adăugate măsurii izolării la domiciliu a tuturor persoanelor din România.

Alessio d’Amato, cosilierul pe probleme de sănătate din Lazio, a expus măsurile introduse de ordonanța regională care va intra în vigoare de mâine. Astfel că, toți oamenii care se întorc din România în autocare, vor fi testați încă dinainte de a coborî, direct la bordul mașinilor. Prioritatea noastră este să apărăm Roma şi Lazio, a explicat d’Amato.

Cu toate acestea, există o multitudine de microbuze care vin dinspre România, ce au și pasageri pe care îi lasă în afara autogărilor și care nu se află sub controlul autorităților italiene de sănătate. Îngrijorarea celor din Roma a venit în urma depistării a două românce infectate cu noul coronavirus în autogara Tiburtina, pe traseul Bacău-Roma. Așa cum se cunoaște deja, numai în capitala italiei lucrează 38.000 de românce care, la întoarcerea din țară, ar putea să-i îmbolnăvească pe bătrânii sau pacienții cu diverse suferințe de care se ocupă.

Situația României în contextul noului coronavirus

Până astăzi, 28 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 47.053 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

26.128 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.716 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Cifrele nu scad!

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.151 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 2239 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 27.07.2020 (10:00) – 28.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 33 de decese (13 bărbați și 20 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Vrancea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 6 la categoria de vârstă 50-59 ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 decese la categoria de peste 80 de ani.

31 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.960. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 357 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.131.699 de teste. Dintre acestea 21.135 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.127 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.008 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 30 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 28 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *