Prima pagină » Sport » Roger Federer a făcut anunțul așteptat de lumea tenisului: când revine pe teren!
Roger Federer a făcut anunțul așteptat de lumea tenisului: când revine pe teren!

Roger Federer a făcut anunțul așteptat de lumea tenisului: când revine pe teren!

27 iul. 2020, 04:00,
BZI.ro, în Sport

Elvețianul Roger Federer, operat de 2 ori la genunchi în primul semestru al anului 2020 și indisponibil până la finele sezonului, a reluat antrenamentul fizic și ar putea reveni pe terenul de tenis peste 15 zile, informează cotidianul L’Equipe.  După mai multe săptămâni de convalescență, tenismenul Roger Federer a reluat pregătirea doar de manieră fizică, conform antrenorului Severin Luthi, care a făcut acest anunț pentru cotidianul elvetian Tages-Anzeiger.

Roger Federer va împlini 39 de ani pe 8 august

Jucătorul elvețian va împlini 39 de ani pe data de 8 august, iar sezonul viitor de tenis ar putea fi ultimul din cariera sa.  Roger Federer (), cu 20 de trofee de Mare Șlem în palmares, a anunțat recent că nu va reveni în circuit, al cărui sezon este programat să se reia în august, după 5 luni de pauză forțată – decât în 2021, după cele 2 operații la genunchi în primul semestru al anului 2020.

Wawrinka şi soţia lui Roger Federer: „E insuportabilă!”

Roger Federer şi Stan Wawrinka sunt, fără îndoială, cei mai buni tenismeni elveţieni din Era Open a tenisului masculin, dar relaţia dintre cei doi nu a fost lipsită de scandaluri.

La ediţia 2014 a Turneului Campionilor, Stan Wawrinka a avut o altercaţie cu Mirka, soţia lui Roger Federer, Wawrinka acuzând-o că ar fi ţipat frecvent înainte ca el să servească, distrăgându-i astfel atenţia în momentele cruciale ale partidei.

„De fiecare dată când sunt pe terenul în dreptul lojei ei, strigă înainte să servesc. Aşa a făcut şi la Wimbledon. E insuportabilă,” i-a comunicat Stan Wawrinka arbitrului de scaun, Damien Dumusois, înainte ca Mirka să ţipe din nou, iar Stan să se oprească şi să îi atragă atenţia, îndreptându-se spre ea şi spunând: „Nu faci asta doar înainte să servesc, deci,” moment în care Mirka a răbufnit şi l-a catalogat „bebeluş plângăcios.”

„Ce, ce a spus?” A întrebat mirat Wawrinka într-un punct vital al meciului, la scorul de 6-4, 5-7, 5-5, 40-40.

Dar relaţia dintre Wawrinka şi Federer a fost, per total, plăcută pentru amândoi, Stan referindu-se la Roger că la un frate mai mare în circuitul ATP, într-un interviu acordat în acest an: „Roger m-a învăţat multe lucruri. Când am devenit eu jucător profesionist, el era deja numărul unu în lume şi câştigase multe competiţii de mare slem. La începutul carierei, am putut conta pe sfaturile lui Roger Federer înaintea meciurilor importante. A fost ca un frate mai mare pentru mine în circuit. Îmi place calmul lui şi importantă pe care o da trăitului în prezent. Zilele sale sunt foarte aglomerate, dar în ciuda acestui fapt, rămâne incredibil de calm,” spunea Stan Wawrinka recent pentru UbiTennis.

Federer îl conduce pe Wawrinka cu un neverosimil scor, 23-3 la meciurile directe, iar scorul Grand Slam-urilor adjudecate de cei doi este de 20-3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *