Prima pagină » Cancan » Rodica Popescu Bitănescu, prima actriță ce a jucat nud pe vremea lui Ceaușescu. Cum se menține în formă vedeta?

Rodica Popescu Bitănescu, prima actriță ce a jucat nud pe vremea lui Ceaușescu. Cum se menține în formă vedeta?

05 mai 2022, 13:53,
BZI.ro, în Cancan

Rodica Popescu Bitănescu a fost printre primele actrițe ce au apărut nud pe vremea lui Ceaușescu. Aceasta a fost surprinsă topless prima dată pe scena Teatrului Românesc. Ulterior, artista a jucat într-un film unde a apărut goală din greșeală. Chiar dacă a înaintat în vârstă, vedeta se menține în formă, fiind la fel de frumoasă ca în tinerețe.

Cu toate că anii au trecut, actrița se menține activă. Aceasta a precizat că mereu face ceva, fie că scrie, repetă texte sau gătește. Un actor ce se menține tânăr este și Florin Piersic ce a fost curtat de multe femei, având destul de multe relații cu celebrele sale colege de pe scena teatrului.

Rodica Popescu Bitănescu, confesiuni despre scenele nud

Rodica Popescu Bitănescu a fost printre primele actrițe din anii ’90 ce a acceptat să apară fără sutien pe scena Teatrului Național. Aceasta a apărut prima oară în spectacolul „Inocentul”. Ulterior, artista a stârnit multe controverse când a apărut din nou cu sânii la vedere în filmul „Harababura”. Imaginile au făcut mare vâlvă, mai ales pentru că în anii respectivi românii nu erau obișnuiți să vadă astfel de scene. Cu toate că s-a vehiculat că ipostazele nud i-au adus popularitate, actrița a mărturisit că a rămas din greșeală în sânii goi. Rodica Popescu Bitănescu a menționat că acele scene nu au fost programate, ci au fost din pură întâmplare. Bluza pe care o purta actrița a alunecat de pe umăr, iar sânul vedetei i-a fost lăsat la vedere. La vremea respectivă, artista avea vârsta de 52 ani. În filmul „Harababura”, scena cu sânii Rodicăi Popescu Bitănescu nu este singura de acest gen. Într-o altă imagine, Doru Octavian Dumitru este surprins într-o cameră de hotel alături de o femeie dezbrăcată complet, ce stă întinsă în pat.

Chiar dacă vedeta era foarte frumoasă, regizorii o alegeau să joace datorită talentului și vocii sale ce erau perfecte pentru comedie. Artista a recunoscut de asemenea că atunci când era tânăra arăta foarte bine și reușea să întoarcă toate privirile bărbaților. Aceasta era conștientă de atuurile sale și nu s-a ferit să recunoască asta în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

„Erau numai bărbaţi în jur, a fost frumos. Jucam în spectacolul «Inocentul», scris de Cristian Munteanu. La un moment dat, personajul feminin, adică eu, aveam o scenă în care trebuia să mă dezbrac. Eu eram în blugi și aveam un maiou negru cu breteluțe. Era lumina semidifuză, că pe timpul ală nu prea era voie, și îmi scoteam cu totul ăsta și rămâneam în sânii goi. Așa era scena. Vrea să vă spun că a fost o vânzoleală și o chestie în tot Bucureștiul. Toată lumea, toți actorii bărbați ziceau: „Băi, se dezbracă Bităneasca””, a povestit Rodica Popescu Bitănescu.

Cum se menține actrița în formă

Cu toate că actrița are 83 de ani, aceasta este la fel de frumoasă ca în tinerețe. Într-un interviu, vedeta a declarat că secretul său pentru a se menține în formă este credința. Deși are o vârstă înaintată, Rodica Popescu Bitănescu este mereu activă și nu îi stă în fire să piardă o zi fără a face nimic. Aceasta are mereu activitate, îi place să gătească și să fie la curent cu tot ce se întâmplă  în jurul său.

„Sunt plină de energie pentru că sunt un om foarte credincios și mă rog în fiecare zi să fiu sănătoasă. Mă lupt să am mintea limpede, să îmi comand să fac ce vreau eu și să îmi fie bine.”, a declarat actrița.

Artista a menționat într-un interviu că pentru a sta departe de depresie își ține mereu creierul ocupat. Aceasta a povestit că a muncit foarte mult la viața ei, iar majoritatea timpului l-a petrecut mai mult pe scenă decât acasă. De altfel, vedeta a menționat că ține minte textele de acum 30-40 ani.

Cu toate că Rodica Popescu Bitănescu a fost surprinsă nud într-o perioadă în care românii nu erau obișnuiți cu asemenea scene, acest lucru nu a fost singurul aspect ce a propulsat-o. Talentul și vocea actriței erau principalele criterii pe care regizorii o alegeau pe ea. Totodată, o altă actriță talentată este și Tora Vasilescu ce era cât pe ce să fie părăsită de soț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *