Prima pagină » Actualitate » Roberta Metsola este din nou președinta Parlamentului European
Roberta Metsola este din nou președinta Parlamentului European

Roberta Metsola este din nou președinta Parlamentului European

16 iul. 2024, 15:20,
în Actualitate

Eurodeputata malteză Roberta Metsola, membră a Partidului Popular European, a fost realeasă marți președinta Parlamentului European pentru următorii doi ani și jumătate.

Ea a deținut deja această funcție de la decesul lui David Sassoli în ianuarie 2022 și a fost aleasă cu 562 de voturi pentru, conform Agerpres.

„Aceasta trebuie să fie o casă care nu se teme să conducă și să schimbe. Am început, dar nu am terminat încă”, a declarat Roberta Metsola (45 de ani), care este membru al Partidului Popular European, de centru-dreapta.

Roberta Metsola este din nou președinta Parlamentului European

În competiție s-a aflat și eurodeputata spaniolă Irene Montero, din grupul Stângii Europene, care a obținut 61 de voturi. Din totalul de 720 de eurodeputați, au votat 699, iar numărul voturilor nule a fost 76.

În discursul său, Roberta Metsola a subliniat angajamentul său față de continuarea proiectului european, declarând că pasiunea ei pentru acest proiect nu s-a diminuat. Ea a solicitat încrederea și votul colegilor pentru a continua activitatea sa încă doi ani și jumătate, promițând să vină cu legi de care cetățenii Uniunii Europene au nevoie.

Metsola a reamintit moștenirea lăsată de David Sassoli, afirmând că acesta a pus demnitatea oamenilor înaintea oricărui alt obiectiv și că ea va continua să onoreze acest legământ. De asemenea, a subliniat necesitatea ca Parlamentul European să nu se teamă de schimbare și să consolideze rolul parlamentarismului.

Printre obiectivele sale se numără reducerea birocrației și simplificarea procedurilor, precum și consolidarea standardelor de integritate în Parlamentul European, instituție în care toți membrii trebuie să fie complet răspunzători.

Roberta Metsola a subliniat, de asemenea, importanța continuării sprijinului Uniunii Europene pentru Ucraina, țară care din februarie 2022 este ținta unei agresiuni neprovocate și nejustificate din partea Rusiei.

În contrast, Irene Montero, membră a partidului spaniol Podemos, a criticat poziția UE față de războiul din Ucraina. Ea a susținut că popoarelor Europei li se impune un consens în favoarea războiului, similar cu măsurile de austeritate impuse în urmă cu 15 ani în contextul crizei economice.

Alegerea Roberta Metsola în funcția de președintă a Parlamentului European reflectă sprijinul puternic pentru continuitatea proiectului european și angajamentul față de reforme esențiale, în timp ce opoziția sa a adus în discuție criticile legate de politica UE față de conflictul din Ucraina și măsurile economice din trecut.

Preşedinta Parlamentului European cere să nu fie exclusă nicio ţară din negocierile pentru funcţiile la vârful UE

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a apreciat joi drept „important” să nu fie exclus vreun stat membru al UE din negocierile pentru atribuirea funcţiilor de top în instituţiile UE, după ce şase lideri europeni reprezentând principalele familii politice pro-europene s-au înţeles deja într-un cadru restrâns asupra acestor numiri, provocând iritarea şefei guvernului italian, Giorgia Meloni, care s-a văzut ocolită la aceste discuţii, relatează agenţia EFE.

„Va fi important să avem o majoritate (de ţări) cât mai largă posibil, întrucât aceasta ne va ajuta să construim o majoritate în Parlamentul European. Va trebui să aşteptăm să vedem ce se întâmplă, dar cred că este important să nu excludem nicio ţară”, a explicat Roberta Metsola la o conferinţă de presă în prima zi a unui summit european la care cei 27 de lideri ai statelor UE discută numirile în instituţiile cheie ale blocului comunitar şi agenda strategică pentru mandatul rezultat în urma alegerilor europarlamentare.

Comentarii
  • Astia se aleg intre ei de zici ca joaca bambilici agricol. Nici unu votat de oameni, toti alesi intre ei.

    In afara de 3 ONG-uri ale lui Soros, nimeni nu mai e de acord cu politica dementa pe care o face Comisia Europeana dar nimeni de acolo nu mai tine cont de alegatori :))

    LGBT, Ucraina, si razboiul pe clima (taxarea saracilor ca sa nu mai bata soarele asa tare) sunt singurele teme pe care le stiu astia. Hai cu restrictiile pe clima ca abia asteapta Arafat sa devina iar comandantul operatiunii.

  • Anonim. cetatean UE fara voie

    …pentru priza la public, sunt testate si alese porno-starletele…

  • Cata democratie in cloaca mUE! Si acolo sunt alegeri trucate; de ce tot circul asta?

  • In anul 1931 temperatura Romaniei a ajuns la 60 gr. Incalzirea globala in 1931???? Toti oamenii sunt de vina ori niste idioti anarhici globalisti dictatori fascisti de la bruxelles care trebuie nimiciti ca sa putem trai in democratie care nu exista in Ue.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *