Roberta Metsola, discurs în Parlamentul României: „E vremea să fim uniți”- LIVE VIDEO

Roberta Metsola, discurs în Parlamentul României: „E vremea să fim uniți”- LIVE VIDEO

19 dec. 2022, 18:19,
BZI.ro, în Actualitate

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, a ajuns în România și ține un discurs în Parlamentul României.

„E vremea să fim uniți. A fost o săptămână grea pentru Europa. Eram atât de aproape de aderarea României la Schengen. Le-a spus liderilor că a fost cel mai dezamăgitor curs. Decizia a fost greșită. România e pregătită de peste un deceniu să intre în Schengen. România va adera în curând la Schengen. Această aderare e în avantajul tuturor statelor membre. E o piesă lipsă în mozaicul care este construcția Europei. E datoria noastră spunem această piesă la locul ei, curând. Merităm toți aceeași șansă. Pentru asta au fost revouțiile în Europa. Aici, în România, într-o zi de decembrie, o generație s-a ridicat strigând „noi suntem poporul”. România a trecut printr-o revoluție pentru a-și lua locul cuvenit la masa europeană. Trebuie să le dovedim cetățenilor noștri că UE e răspunsul cel mai bun, că funcționează”, a transmis Roberta Metsola.

Roberta Metsola: „Vreau să fie foarte clar: România aparţine spaţiului Schengen”

România va intra în Schengen în prima jumătate a anului viitor, a declarat luni seară președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, aflată într-o vizită de două zile la București.

„Vreau să fie foarte clar: România aparţine spaţiului Schengen şi noi vom continua să promovăm această chestiune în ciuda întârzierilor şi a dezamăgirii că acest lucru nu s-a întâmplat în 2022. Am spus şi săptămâna trecută la Consiliul European şi am îndemnat toţi liderii guvernele Uniunii Europene să îndeplinească promisiunile făcute acestei ţări în urmă cu 11 ani. Pur şi simplu nu există niciun motiv justificabil pentru a nu primi România şi Bulgaria în spaţiul Schengen. Toate condiţiile pentru aderare sunt îndeplinite.
Atunci, chestiunea trebuie rezolvată şi trebuie să mergem mai departe şi să insistăm ca această chestiune să fie rezolvată în 2023”, a afirmat Roberta Metsola.

Comentarii
  • Sa fim uniti. Cine cu cine? Stapanii cu sclavii? Aia care dau porunci, cu cei care trebuie sa le execute? Sau cand ies la iveala potlogariile celor care populeaza cloaca mUE, trebuie sa ne unim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *