Prima pagină » International » Roberta își dorea să arate perfect, dar a sfârșit tragic! A făcut liposucţie într-o clinică care nu avea autorizaţie!
Roberta își dorea să arate perfect, dar a sfârșit tragic! A făcut liposucţie într-o clinică care nu avea autorizaţie!

Roberta își dorea să arate perfect, dar a sfârșit tragic! A făcut liposucţie într-o clinică care nu avea autorizaţie!

19 oct. 2023, 10:44,
BZI.ro, în International

Roberta își dorea să arate perfect, dar a sfârșit tragic! Fotografa în vârstă de 44 de ani a mers la o clinică fără autorizație, din Cosmopolis (SP), Brazilia, pentru a face endolaser, o procedură de liposucție, dar s-a simțit rău. După anestezie, femeia a început să simtă frisoane, a leșinat și pe urmă a intrat în stop cardiac. Câteva zile mai târziu, a murit în spital.

Roberta își dorea să arate perfect, dar a sfârșit tragic!

Roberta Correa a mers să îşi facă endolaser, o procedură de liposucție, în Cosmopolis, Brazilia, dar a început să se simtă rău la scurt timp după ce i s-a făcut anestezie la o clinică ce nu era autorizată să efectueze procedura în cauză. Prin procedura endolaser, urma să elimine grăsimea și să reducă lăsarea pielii prin utilizarea energiei laser pentru a încălzi zonele. În mod normal, procedura este minim invazivă şi are un timp de recuperare rapid, însă Roberta a suferit o criză la scurt timp după începerea tratamentului.

Potrivit reprezentaților Poliției Civile, fotograful Roberta Correa a decedat în urma proceduri estetice.

O verișoară a Robertei, Paola Eliza Luck de Paula, a declarat că procedura a fost continuată, chiar dacă Roberta se plângea de disconfort.

„A început să simtă frisoane, iar din câte știm, au spus că așa era normal. Procedura a început și la scurt timp după, probabil că avea dureri sau convulsii, ea le-a cerut să se oprească. După anestezie, Roberta a a leșinat și după a intrat în stop cardiac”, a spus verișoara Robertei.

Aceasta a fost dusă la Spitalul „Santa Casa“ din oraș, unde a fost internată și  a decedat câteva zile mai târziu. Clinica se află la aproximativ 350 de metri de Spitalul „Santa Casa de Misericordia de Cosmopolis“, iar familia Robertei a spus că medicul biomedical ar fi vinovat.

Anchetă deschisă de polișie și de Consiliul Regional de Biomedicină

Poliția Civilă a deschis o anchetă, iar Consiliul Regional de Biomedicină al Regiunii I (CRBM1) investighează și cazul.

Medicul biomedical care a efectuat procedura pacientei când i s-a făcut rău. Și proprietarul spațiului închiriat de clinica de înfrumusețare a fost audiat de polițiști.

„Nu există nicio înregistrare a vreunei nereguli împotriva medicului Vanuza de Aguilar Takata. Vom continua să monitorizăm cazul“, au spus reprezentanții CRBM1.

Medicul Vanuza de Aguilar Takata a declarat în fața anchetatorilor că pacienta s-a simțit rău la începutul aplicării anesteziei, care ar fi fost efectuată de un alt medic și că „procedura a fost oprită imediat în momentul în care pacientei i s-a făcut rău”.

Avocatul medicului Vanuza de Aguilar Takata, Douglas Oliveira, a precizat că că pacienta a semnat un document în care spunea că nu are probleme de sănătate.

Clinica de înfrumusețare a fost închisă după ce s-a constatat că nu are autorizație pentru efectuarea procedurilor estetice.

Reprezentanții CRBM1 au menționat că medicul care a administrat anestezia nu a fost încă identificat și nu se știe încă ce substanță a fost folosită pentru a anestezia pacienta și nici volum a fost aplicat.

Deocamdată nu se știe care a fost cauza decesului pacientei, ceea ce trebuie menționat în rezultatele examenului necroscopic.

Roberta, care își dorea să arate perfect, dar a sfârșit tragic, lasă în urmă doi fii, Lucas și Vinícius, și soțul ei Anastácio. Înainte de moartea ei, Roberta a lucrat ca fotograf de evenimente, director de comunicare al clubului local de fotbal Cosmopolitano FC și producător pentru canalul de muzică YouTube Presuntinho TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *